M-am gandit ca ar trebui sa incercam ceva nou! Capsunile coapte pot fi folosite intr-o gramada de feluri: ca sos simplu pentru un desert, ca umplutura pentru diferite produse de patiserie, sau chiar pentru a completa un fel de mancare sarat, de ce nu? Ingrediente: – 1 kg capsuni; – 1 pastaie de vanilie; – 200 de grame de zahar brun; – 1 lingura de otet balsamic; – 2 linguri de vin rosu de buna calitate. Mod de preparare: Preincalziti cuptorul la 140 de grade C. Vom gati capsunile la o temperatura cat mai mica. In acest fel ele vor ramane intregi, isi vor pastra gustul si savoarea. Capsunile se taie felii sau sferturi. Incercati sa pastrati bucatile, aproximativ de aceeasi dimensiune. Asezati capsunile intr-un vas. Deasupra presarati semintele din pastaia de vanilie. Pastaia poate fi pusa si ea intreaga. O vom indeparta la sfarsit. In continuare adaugati, zaharul, vinul si otetul balsamic. Amestecati usor, in asa fel incat condimentele si lichidele sa ajunga peste tot. Turnati totul intr-o tava mare de copt. Aveti grija sa aranjati capsunile uniform, pe toata tava. Dati la cuptor pentru aproximativ doua ore, timp in care amestecati usor din cand in cand, pentru ca fructele sa nu se lipeasca de tava. In final se vor inchide la culoare iar sosul se va ingrosa putin. Se las la racit, apoi se pastreaza la frigider. Se poate folosi timp de cateva zile. 100 g de capsuni coapte cu vin rosu si otet balsamic contin 254 calorii, 0,2 g proteine, 0,1 g lipide si 66 g carbohiodrati. Pofta buna!