Cantina – afacere de succes pe timp criza

|Andreea Pietrosel |
Cantina – afacere de succes pe timp criza







La Sclipici am ajuns urmand sageata de carton lipita pe fatada Halei Traian. Dugheana micuta cu aspect de cofetarie ascunde surprize pentru ochii scepticilor si da cu tifla celor pentru care mancatul la cantina reprezinta o degradare automata a oamenilor care isi potolesc foamea aici.

 

Nimic mai gresit. La Sclipici e o cantina curata, cu mancare mai buna decat in multe restaurante cu pretentii. Aici am regasit gustul mancarii facute in casa.

 

Cu o oferta extrem de variata cantina te imbie cu mirosuri familiare. Ai de ales zilnic intre ciorba de burta si de vacuta – la pretul de, atentie, 6,5 lei- pulpa de porc la tava cu piure – 13,5 lei sau chiftelute cu sos. Nu lipsesc nici preparatele din peste sau salatele.

 

Imi plac cantinele pentru ca poti sa vezi ce comanzi, asa ca nu mai ai nici o scuza pe urma ca ciorba de vacuta este la baza una de legume in care dupa caz ti se adauga bucati de carne de vita tinute in alt recipient.

 

E timpul sa lasati mofturile deoparte! Cantinele au devenit locul preferat de luat pranzul al corporatistilor. Un bun prieten, care face audit, e abonat la cantina Universitatii de Medicina si Farmacie. Acolo impinge tava cuminte in rand cu studentii si oamenii de afaceri care prefera o mancare gustoasa.

 

Imi spune ca asta este locul preferat de functionarii publici si de medici. Iti mai faci o cunostinta, mai cunosti o pila si intre timp dai 2,5 lei pe o portie de file de peste pane. Sau pe niste carnaciori oltenesti la gratar.

 

Va spun, e bataie pe cantine!

 

Sa nu va bata gandul sa mergeti la cea de la „Mihail Kogalniceanu“ care apartine Universitatii din Bucuresti. Veti creste numarul celor 700 de persoane care ii calca zilnic pragul.

 

Cei care si-au petrecut anii de studentie la facultatea de Telecomunicatii sau au sters bancile Facultatii de Jurnalism stiu ce inseamna sa mananci la Leu. Meniul la cantina de aici contine aproape jur de 40 de feluri de mancare de la ciorba de burta sau salata oriental pana la pulpe de pui la tava. Cat costa un meniu intreg aici ? Nu mai mult de 8 lei.

 

Preturile astea bat cu success tarifele de la cantina din Parlament. Din moment ce e ieftin si bun, eu am decis sa ma reorientez. Adio fast-food, bun venit cantina!

 

 

Distribuie articolul pe: