Cand este sanatoasa ciocolata?

Cand este sanatoasa ciocolata?
Cand suntem la dieta, ciocolata reprezinta cea mai mare tentatie, dar exista cazuri cand ciocolata este chiar recomandata. Vezi care sunt acelea si permite-ti sa te bucuri de o patratica de ciocolata. 
  
Antioxidantii pe care ii contine ciocolata reduc presiunea sangvina si scad riscul unui atac de inima. Cantitatea de cacao din ciocolata este de cinci ori mai antioxidanta decat ceaiul negru si de trei ori decat ceaiul verde si vinul. Ciocolata, gratie continutului mare de cacao, te scapa de colesterolul "rau", iar antioxidantii din acest desert delicios produc colesterol bun. Mai mult, vitamina B3 pe care o contine ciocolata reduce depunerea grasimilor pe artere. 
 
Astfel, studiile au demonstrat ca adultii care mananca putina ciocolata de cinci ori pe saptamana au un indice de masa corporala mai scazut decat cei care nu consuma deloc. 
 
Prin "putina ciocolata" nu se intelege o ciocolata intreaga, ci o patratica pe zi. Alege de pe raft ciocolata care contine 70% cacao, caci este cea mai sanatoasa si fereste-te de cea cu lapte, de exemplu, pentru ca are zahar si lapte si urme usoare de cacao. 
 
Potrivit unor studii, ciocolata reduce in mod natural apetitul si te face sa nu mai poftesti mancaruri nesanatoase. Datorita continutului de polifenol, 6 grame de ciocolata neagra pe zi sunt suficiente pentru scaderea si reglarea tensiunii arteriale. 
 
 
 
Toata ciocolata este buna?
 
Daca mananci caramele sau fructe trase in ciocolata, deja ai anulat toate beneficiile ciocolatei mentionate mai sus. Calitatea ciocolatei o gasesti in ciocolata de buna calitate, de preferat cea neagra cu cel putin 70% cacao.
 
 
 
Ciocolata neagra contine mai multi flavonoizi decat cea cu lapte. Toate produsele derivate din ciocolata contin grasimi hidrogenate, faina si mult zahar, care, dupa cum stim nu sunt deloc bune pentru sanatate. In plus, ciocolata alba nu contine deloc cacao, deci nu este o sursa buna de flavonoizi. Asadar, daca tot iubiti ciocolata, luati-o pe cea mai buna, neagra si cu putin zahar.
 
Ciocolata mai contine epicatechina, o substanta care imbunatateste memoria, dar si serotonina care elimina hormonii stresului si starile de agitatie. Bineinteles, sa nu uitam de endorfina, hormonul fericirii. 
 
Daca vrei sa te bucuri de o bautura cremoasa, care sa nu contina zahar, amesteca lapte degresat cu cacao naturala.