Campionatul mondial varianta gastronomica

Campionatul mondial varianta gastronomica

Primii care se infrunta sunt slovenii cu englezii. Culturi diferite, gastronomie asisjderea. Dupa cum v-am mai spus, Slovenia e renumita pentru carnurile de porc afumate si sarate.

 

Nationala Angliei e un pic deranjata de ora la care incepe meciul, ora care coincide cu five o’clock-tea time, dar trece usor peste inconvenient. Vorbim totusi despre englezi, cei care mananca fara probleme resturi la masa de a doua zi. In categoria asta intra Shepherd’s pie sau Cottage pie sau o mancare savuroasa, dar si foarte zgomotoasa Bubble and Squeak facuta din resturi de cartofi, varza si friptura rece.


Statele Unite infrunta la aceeasi ora Nationala Algeriei. Meci mai putin previzibil decat lupta gastronomica dintre cele doua, din care castigatoare detasata iese Algeria.
Tara in care hot dog-ul e rege si hamburger-ul print palesc in fata mirodeniilor care fac minuni din mancarea algeriana.


La lasarea serii Ghana a gasit momentul propice pentru a infrunta Germania. Daca in patria berii mancarurile grase, care abunda in carnuri si portiile uriase sunt la ordinea zilei, Ghana nu se incadreaza in acelasi tipar.


Bucataria traditionala, tipica de altfel pentru tot vestul Africii, include fierturi din diferite radacini, carne, mirodenii si o sumedenie de gusturi diferite.


Australia si Serbia incheie seara intr-un meci decisiv. Daca de Serbia ne apropie caracteristici gastronomice, Australia ne surade doar prin imaginile cu canguri si rudele indepartate, care s-au gandit sa isi faca o noua viata peste mari si tari.


Bucataria australiana uimeste prin varietate. Localnicii au ridicat la rang de cult asa-numitele “barbies” , pe romaneste gratare. Dintre retetele locale ar trebui incercate Meat Pie sau Sausage Pie , o tarta satioasa cu carne sau carnati.


Vegemite
este o pasta pe baza de drojdie, foarte sarata care se pune intr-un strat foarte subtire pe painea cu unt, se mananca de obicei la micul dejun.

Beetroot adica salata de sfecla rosie, foarte populara, de-altfel sfecla este una din legumele preferate ale australienilor. De multe ori chiar si hamburgerii sau sandvis-urile au cate o felie de sfecla proaspata in compozitie.


Avand in vedere originile primilor descendenti ai australienilor era normal ca berea sa fie la loc de cinste. Foster’s, Castlemaine si Swan au cucerit pietele mondiale, dar exista si numeroase beri locale la fel de bune, cum ar fi Victoria Bitter (inchisa la culoare) sau Cascade.