Campionatul mondial la bucatarie traditionala

Campionatul mondial la bucatarie traditionala

Asadar, 4 meciuri se joaca astazi pe iarba africana, cu unul mai mult decat ne-am obisnuit pana acum.


Mexicul intalneste Uruguayul pentru incalzire. Se anunta un meci rapid, condimentat de bucataria celor 2 tari. Cum altfel cand mancarea mexicana este iute si delicioasa in acelasi timp ?

Aici e patria chili-ului con carne, sosul Guacamole care tot aici a aparut ca alternative la salsa, iar tocanita mexicana cu chilli pune pe jar orice degustator. Sa nu uitam de burritos si de prea minunata tequilla.


Uruguayul e tare in Churrasco pentru ca la putere in preferintele consumatorilor este carnea de vita, uruguayenii nu au ramas datori si s-au pus pe facut gratare; churrasco reprezinta carnea facuta pe gratar, iar carnea de vita este folosita in mod special, simpla sau marinata.


Cu Franta trecem in categoria grea. Nu la capitolul fotbal pentru ca nu exceleaza anul acesta, ci la capitolul gastronomie. De la vinuri la feluritele sortimente de branza pana la Coq au vin, foie gras si cassoulet toate au o savoare de neuitat.


Adversara Frantei, Africa de Sud se lauda cu o bucatarie traditionala exotica, evidentiata in principal prin preturile extrem de mici. O cina poate ajunge la 10 dolari. Cu greu puteti rezista chips-urilor africane care se mananca cu peste. Bucataria traditionala mai contine Cape Malay curries si "bobotie", un fel de mancare cu carne tocata.


De la 21:30 Nigeria intalneste Coreea de Sud. Asadar, infruntare intre bucatariile traditionale de pe doua continente. O masa tipica in Nigeria include fierturi din diferite radacini, carne, mirodenii si o sumedenie de gusturi diferite.

Orezul, meiul, sorgul, fasolea neagra, maniocul, cartofii dulci si radacinile de plante sunt principalele alimente, iar Fufu este cel mai comun mod de a fierbe radacinile si include prepararea comuna termica a radacinilor de manioc sau de yam (foarte asemanator cartofului dulce), a meiului si a bananelor verzi.


Bucataria coreeana e bazata pe orez, tofu, legume si carnuri. "Kimchi" este un prepar
at din legume fermentate si condimentate, servit la fiecare masa. Gastronomia coreeana implica de multe ori asezonarea din plin cu ulei de susan, "doenjang" – o pasta de soia fermentata, sos de soia, sare, usturoi, ghimbir si "gochujang" – o pasta de chili rosu.


In fine, ultima lupta pe iarba africana se da intre Grecia si Argentina. Prima experta in tzatziki, preparate din fructe de mare, miel si feta, toate asezonate cu ulei de masline. A doua cu puternice influente din bucatariile tarilor latine. Cartea de vizita culinara a Argentinei este carnea de vita suculenta, preparata pe gratar, vinul rosu excelent si coltunasii fripti in untura.