Burger vegetarian

Burger vegetarian

Esti vegetarian sau tii post, oricum ar fi, din cand in cadn fiecare are chef de un sandvis sanatos, cu de toate. Burgerul nu este rezervat nici carnivorlor, nici iubitorilor de fast food, asa ca in continuare va spun reteta unui burger  vegetarian, fantastic de hranitor si gustos, fara pic de carne!

Ingrediente pentru 8 burgeri vegetarieni:

– 1 cutie de fasole, strecurata si pisata
– 8 frunze de busuioc tocate
– ¼ cana fulgi de ovaz
– 1 cana de orez brun gatit
– 1 pachet de tofu
– 5 linguri de sos barbeque
– ½ lingurita de sare
– ½ lingurita piper negru
– ¾ lingurita pudra de usturoi
– ¾ lingurita salvie
– 2 linguri de ulei

Mod de preparare burger vegetarian:

Intr-un vas mare amestecati fasolea si busuiocul. Adaugati fulgii de ovaz si orezul, compozitia ar trebuie sa aibe un aspect uscat.

Intr-un alt vas, pasati tofu folosind mainile, pentru a elimina o cantitate cat mai mare de apa. Scurgeti apa din vas si repetati acest pas pana cand cantitatea de apa este foarte mica sau inexistenta, insa nu este absolut necesar sa eliminati toata apa. Adaugati sosul barbeque peste tofu si amestecati bine.
Adaugati compozitia de tofu peste compozitia de fasole si fulgi de ovaz. Condimentati cu sare, piper, pudra de usturoi si salvie, apoi amestecati bine.
Intr-o tigaie mare, incalziti uleiul la foc mediu. Modelati in forea de burger compozitia de fasole si prajiti-le in tigaie pentru 5 minute


Valoare nutritiva burger vegeatarian: 162; Grasimi: 4,7 g; Colesterol: 0 mg; Sodiu: 340 mg; Carbohidrati: 23,8 g; Fibre: 3,9 g; Proteine: 8,4 g

Pofta buna!