Am ramas cu niste visine in congelator si cum trebuia sa fac loc pentru fructele proaspete ce vor veni, am facut o prajitura delicioasa. E adevarat ca bundt cake cu visine nu e cea mai dietetica prajitura din lume, dar consumata cu masura, nu ingrasa pe nimeni. Ca sa faci bundt cake cu visine ai nevoie de patru oua, doua cani cu zahar, o cana cu lapte, o cana de ulei, patru cani cu faina, un plic de praf de copt si jumatate de lingurita de bicarbonat de sodiu alimentar, o cana de visine fara samburi, proaspete sau congelate, pe care le poti inlocui cu alte fructe, de exemplu capsuni. Am amestecat toate ingredientele solide. Le-am adaugat pe cele lichide si am mixat bine. Am uns tava cu ulei si am tapetat-o cu faina. Aluatul ajunge pentru doua tavite dreptunghiulare de chec, dar eu am folosit o tava rotunda cu gaura in mijloc. Am turnat compozitia in tava si am presarat desupra visinele date prin faina. Am dat la cuptorul preincalzit, la foc mic, pentru aproximativ 30 de minute. Nu va uitati la ceas, ci faceti testul scobitorii! Fiecare cuptor coace diferit asa ca timpul nu e relevant. Am scos checul din cuptor si l-am rasturnat pe o farfurie apoi l-am pudrat cu zahar. 100 de g de bundt cake cu visine contine: 341 calorii, 8,1 g proteine, 12.1 g lipide, 60 g carbohidrati. Pofta buna!