Ca sa pregatesti budinca de pastarnac trebuie sa mergi in piata, pentru ca ai nevoie de pastarnac adevarat pe care nu il gasesti decat la tarani. Efortul merita din plin. Alege radacini cat mai groase, albe si intregi. Pentru budinca de pastarnac ai nevoie de un kilogram de grame de pastarnac, o cana de lapte, 200 de grame de smantana slaba, 200 de mililitri de supa de legume (o poti face din jumatate de cub de concentrat de lehume), o lingura de mustar dulce, doua linguri de cascaval ras, o lingurita de nucsoara macinata, sare, piper, o lingura de ulei. Incepe prin a curata pastarnacul. Rade-l ca pe morcovi, taie partea subtire, taie fiecare radacina in doua si scoate cotorul, daca este lemnos. Taie-l in bucati sau felii, dupa cum iti place. Amesteca, intr-un vas care poate sta pe foc, laptele, smantana, supa de legume si lingura de mustar. Adauga in sosul acesta si cascavalul ras, un strop de sare, piper si nucsoara. Pune totul pe foc si fierbe cateva minute. Pune pastarnacul bucati intr-un vas, care merge la cuptor, uns cu putin ulei. Pune tot sosul, fierbinte peste pastranac si da tava la cuptor pentru circa 50-60 de minute, pana ce pastarnacul este bine patruns. Serveste budinca de pastarnac alaturi de carne sau simpla dupa ce ai presarat putina nucsoara proaspat rasa deasupra.