Calitatea acestui desert este ca o sa fie pe placul tuturor. In plus se poate prepara cu ingrediente care se gasesc oricand, in orice casa. Ca sa pregatesti budinca de paine, in stil englezesc ai nevoie de: 500 de grame de paine integrala feliata, 300 de grame amestec de fructe uscate (stafide albe si negre, caise si bucatele de smochine sau alte combinatii dupa gustul tau), coaja de lamaie si de portocala, 500 mililitri de lapte, 5 oua, 100 de grame de zahar tos, 100 de grame de unt. Ingredientele sunt, dupa cum spuneam, pentru 10 portii. Cum pregatesti budinca de paine: pune intr-un castron fructele uscate, coaja rasa de portocala si lamaie. Incalzeste putin laptele si toarna-l peste fructele uscate. Unge o tava cu putin unt. Unge in strat subtire, fiecare felie de paine, cu putin unt. Aseaza feliile de paine in tava, cu partea unsa in jos, dupa cum iti palce, in strat cat mai uniform. Daca este cazul le poti rupe in bucati. Si nu este nevoie sa consumi toata cantitatea de unt. Foloseste doar cat iti trebuie. Bate ouale bine, impreuna cu zaharul, pana acesta se topeste complet. Adauga crema de oua in lapte si amesteca bine. Rastoarna totul in tava, peste paine. Cu o furculita ajuta fructele uscate sa intre printre bucatile de paine. Ai putina rabdare, cinci-zece minute, ca painea sa absoarba crema de oua si lapte. Coace budinca la foc potrivit, in cuptorul incalzit bine inainte, timp de o ora. Serveste budinca de paine taiata in bucati, calduta, cu sirop de dulceata. Incearca si painea cu mere si scortisoara.