Budinca de orez

Budinca de orez

Pentru azi m-am gandit la ceva dulce. Si va propun sa incercati ceva clasic, dar intr-o varianta imbunatatita. Budinca de orez combinata cu o spumoasa crema de vanilie. Este un desert delicios, rapid si sanatos. Dar inainte de detaliile “tehnice” trebuie sa va reamintesc ca avem in fata un sfarsit de saptamana special. Este Duminica Floriilor si, de pe masa, nu trebuie sa lipseasca pestele. Evident ca cele mai bune idei si cele mai bune retete la gasiti la rubrica “retete cu peste”.

        

Sa revenim la spumoasa si eleganta budinca de orez. Ca sa pregatesti patru portii ai nevoie de o cana de orez, sase cani cu lapte degresat, doua linguri de zahar, esenta de vanilie, o lingurita rasa cu pudra de scortisoara si jumatate de lingurita de pudra de nucsoare (combinata iti ofera o aroma incredibila). Pentru crema de vanilie ai nevoie de patru galbenusuri, doua lingurite cu esenta de vanilie, o lingura cu faina, doua linguri cu zahar si doua cani cu lapte.
Pune laptele pentru orez la fiert. Adauga zaharul si orezul. Amesteca pana ce acesta este bine fiert. Cand este gata adauga aromele si lasa-l deoparte sa se raceasca bine.

 

In acest timp amesteca galbenusurile cu cele doua linguri de zahar. Adauga esenta de vanilie si faina. Adauga laptele caldut si pune compozitia pe foc. Amesteca pana ce se ingroasa. Lasa crema de vanilie sa se raceasca foarte bine.
Cand cele doua preparate sunt bina racite, adauga crema de vanilie in orezul cu lapte. Amesteca usor si aseaza in cupe sau pahare.

Decoreaza cu putina crema de vanilie si pudra de scortisoara. Lasa budinca de orez la rece, cel putin o ora, inainte sa o servesti.

La multi ani tuturor florilor!