Nu va ia mai mult de 10 minute si este un desert foarte bun. Ingrediente: – o cana de orez cu bobul rotund; – 600 ml lapte; – 3 linguri miere; – 2 banane coapte; – coaja rasa de la o lamaie; – 2 albusuri; – scortisoara. Mod de preparare: Se pune orezul impreuna cu laptele intr-o cratita si se fierbe la foc mic. Se adauga mierea. Amestecati ca sa nu se lipeasca. Cand orezul aproape s-a fiert, adaugati bananele taiate felii subtiri si lamaia. Intr-un vas separat bateti bine albusurile de la oua, iar cand sunt facute bine, adaugati-le si pe ele peste orez, mai amestecati putin la foc mic si gata. Puneti toata aceasta combinatie intr-un vas si dati-o la cuptor vreo 10 minute. Ornati cu scortisoara. Daca vi se pare prea complicata reteta de mai sus, si nu aveti chef sa puneti orezul la cuptor, puteti sa scoateti din schema albusurile de oua si sa caramelizati bananele, dupa care sa le puneti peste orez, fara a mai folosi cuptorul. Cum se caramelizeaza banana? Puneti intr-o tigaie o lingurita de unt si 2 linguri de orez brun, lasati-le sa se topeasca, dupa care prajiti feliile de banana. Pofta buna!