Aceasta nu este o budinca de gris oarecare. Este cea mai buna budinca de gris, din cate retete de budinca de gris exista si, in plus este o reteta traditionala greceasca. In consecinta este o combinatie spectaculoasa de miere, migdale, iaurt, lamaie si … gris! Ca sa pregatesti budica de gris (este vorba despre 10-12 portii), ai nevoie de 125 de grame de faina, 125 de grame de gris, cinci linguri pline cu faina de migdale (poti macina migdalele in masina de cafea), un plic de praf de copt, 100 de grame de unt, 200 de grame de zahar, 250 de grame de iaurt gras si foarte bine scurs, coaja de la o lamaie si doua linguri de suc de lamaie, patru oua. La toate acestea se adauga ingredientele pentru sirop: trei linguri cu miere, sucul de la jumatate de lamaie, o ceasca cu apa. Incepe prin a pregati o tava care merge la cuptor. Tava trebuie unsa cu unt si tapetata cu o lingura de zahar. Incinge cuptorul. Intr-un vas amesteca faina, grisul, faina de migdale si praful de copt. Intr-un alt vas amesteca untul cu zaharul pana rezulta o crema fina. Adauga iaurtul, coaja de lamaie, sucul de lamaie si galbenusurile de la cele patru oua, pe rand. Amesteca pana ce compozitia devine omogena. Intr-un vas separat, bate spuma albusurile de ou, pana devin tari. Adauga treptat amesteul uscat in compozitia initiala, iar la final, incet, albusurile batute spuma. Rastoarna compozitia in tava deja pregatita si coace budinca de gris, la foc potrivit, 30-40 de minute, pana devine ferma la atinge si se rumeneste frumos. Cat timp de coace budinca pregatesti siropul. Amesteca apa, usor infierbantata, cu mierea si adauga sucul de lamaie. Cand budinca este gata, dar dupa ce s-a racorit putin, cu o lingura, insiropeaza-o cu siropul cald. Lasa budinca de gris sa se racoreasca la temperatura camerei o ora-doua, apoi o poti taia in bucati mari. Budinca de gris este perfecta simpla, dar merge de minune cu frisca sau putin sirop de fructe. O portie are circa 200 de calorii.