Budinca de ciocolata cu naut

Budinca de ciocolata cu naut

Sigur v-am atras atentia prin acest titlu si nu strambati din nas, va rog.

Voi nu v-ati plictisit sa vi se tot spuna ca nu puteti manca dulciurile favorite pentru ca nu sunt altceva decat calorii goale, fara valoare nutritiva? Eu una m-am plictisit. Si m-am bucurat atat de tare atunci cand am vazut aceasta reteta. Acum poti lua masa de dimineata sub forma de desert si nimeni cu are de ce sa ridice vreo spranceana. Si stiti care este partea cea mai buna? Nici macar nu realizezi ca este naut acolo, daca nu iti spune cineva.

 

Ingrediente de care ai nevoie

200 gr de naut

2 cani de lapte

2 lingurite de cacao

2 linguri de zahar

1 ou

fulgi de ovaz

Se mai pot adauga fructe de padure sau unt.

 

Cum se prepara

Trebuie sa ai nautul fiert.

Pui in mixer: canile de lapte, cacao, ou, zahar, fulgii de ovaz si nautul si dai drumul la blander. Trebuie sa le tii destul de mult la putere maxima ca sa se faca foarte fin. Cu cat este mai fin, cu atat gustul de naut se simte mai putin. 

Pui lichidul obtinut deasupra focului, la bain marie si nu direct pe flacara. Amesteci constant pe masura ce se incalzeste. Vei observa ca va deveni mai tare, precum o crema.

 

Sursa foto: hepta.ro