Broccoli copt

Broccoli copt

Pe aici, pe undeva am recunoascut ca imi place foarte tare broccoli. Este gustos, este vesel, este sanatoas, se pregateste repede. Asa ca am facut broccoli copt.

   

Ca sa te rasfeti cu boccoli copt (pentru ca rasfat se cheama ceea ce rezulta in final), ai nevoie de o capatana mare de broccoli (doua daca sunt mici, sau mai multi la masa), doua linguri cu ulei, o lamaie, o lingura de parmezan ras (admirabil si mereu util parmezanul, asta!), sare, piper, evenutal ceva boia de ardei iute, doua linguri cu seminte de floarea soarelui.

Rupe in bucatele  broccoli si pune-l intr-un vas. Pune uleiul, sate, piper si boia si amesteca bine, cu mana sau cu o lingura. Pune totul intr-un vas care merge la cuptor. Pune totul la cuptor pentru 20 de minute. Scoate tava si scoarce sucul de lamaie peste broccoli si presara deasupra parmezanul. Intoarce tava in cuptor pentru inca 10 minute. Si gata. Serveste broccoli cald dupa ce ai presarat deasupra semintele de floarea soarelui.

Broccoli copt este o mancare in sine dar, daca vrei, poate sa fie cea mai buna garnitura din lume, alaturi de carne sau peste. O portie are doar 100 de calorii.