Broccoli copt cu usturoi si lamaie

|Oana Racheleanu |
Broccoli copt cu usturoi si lamaie

Broccoli este una din cele mai importante legume pentru sanatatea ta pentru ca e plin de vitamina A, C, K, B6 si B12, calciu, magneziu, fier si zinc. Are multe fibre solubile si insolubile si putine grasimi saturate. 

 
Asadar, chiar daca nu are un gust minunat, trebuie sa gasesti fel si fel de metode prin care sa-l consumi. Iti dam o idee super simpla, care dureaza putin si e super gustoasa. Poate fi inclusa foarte usor in meniul vegetarienilor sau poate avea rol de garnitura.  
Ingrediente 
  • 2 buchete de broccoli 
  • 2 catei de usturoi 
  • 1 lingura de ulei de masline 
  • jumatate de lamaie (mare) 
  • 1/4 lingurita de sare 
Incalzeste cuptorul in timp ce asezi o folie de aluminiu intr-o tava. Spala buchetele de broccoli si fa-le si mai mici. Asaza buchetele pe folia de aluminiu, stropeste-le cu ulei de masline, sare si felii subtiri de usturoi. 
 
Coace broccoli pentru 18 – 20 de minute sau pana cand devin crocante. Arunca feliile de usturoi care s-au maronit pentru ca vor fi amare. Stoarce lamaie peste broccoli si serveste imediat. 
 
Pofta buna!
 
 
 
Distribuie articolul pe:

COMPANIA utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile cu cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie.

Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

Puteți merge chiar acum și să vă exprimați acordul individual la nivel de cookie: