Broccoli este una din cele mai importante legume pentru sanatatea ta pentru ca e plin de vitamina A, C, K, B6 si B12, calciu, magneziu, fier si zinc. Are multe fibre solubile si insolubile si putine grasimi saturate. Asadar, chiar daca nu are un gust minunat, trebuie sa gasesti fel si fel de metode prin care sa-l consumi. Iti dam o idee super simpla, care dureaza putin si e super gustoasa. Poate fi inclusa foarte usor in meniul vegetarienilor sau poate avea rol de garnitura. Ingrediente 2 buchete de broccoli 2 catei de usturoi 1 lingura de ulei de masline jumatate de lamaie (mare) 1/4 lingurita de sare Incalzeste cuptorul in timp ce asezi o folie de aluminiu intr-o tava. Spala buchetele de broccoli si fa-le si mai mici. Asaza buchetele pe folia de aluminiu, stropeste-le cu ulei de masline, sare si felii subtiri de usturoi. Coace broccoli pentru 18 – 20 de minute sau pana cand devin crocante. Arunca feliile de usturoi care s-au maronit pentru ca vor fi amare. Stoarce lamaie peste broccoli si serveste imediat. Pofta buna!