Uneori ai manca ceva dulce, dar nu prea dulce, ai lua o gustare sau doar ceva rapid, iar briosele sunt minunate pentru astfel de ocazii. Ca sa nu apelezi la cele din comert, care au mult zahar si alte adaosuri nu foarte sanatoase, iti dam noi o reteta care se prepara repede. Poti sa folosesti fructe de padure congelate sau proaspete sau poti chiar sa pui orice alte fructe iti plac tie. Daca vrei, poti sa faci mai mult aluat si sa-l pastrezi in congelator pana cand ti se face din nou pofta de briose. Ingrediente 1 3/4 cani de faina de grau 1/4 zahar 2 linguri de praf de copt 1 ou 3/4 cani de lapte (de vaca, de migdale sau de cocos) 1/4 ulei de cocos 1/3 cani de fructe de padure proaspete sau congelate Incalzeste cuptorul in timp ce amesteci toate ingredientele uscate intr-un bol. Fa o scobitura in mijloc si sparge acolo oul, pe care amesteca-l apoi cu restul ingredientelor. Adauga uleiul de cocos si laptele si amesteca pana cand obtii un aluat uniform. Imprastie fructele de padure deasupra aluatului si amesteca usor pana cand se creeaza un mix. Toarna aluatul intr-o tava cu forme speciale pentru briose, dar pe care ai uns-o inainte cu ulei sau cu unt. Coace pentru 20 de minute sau pana cand aluatul nu se mai tine de scobitoare.