Ingrediente: -250 de grame faina integrala, -250 de grame de faina alba, -30 de grame de drojdie, -1 lingurita cu zahar pudra, -3 linguri cu lapte caldut, -200 de grame de unt, -4 oua, -1/2 de lingurita cu sare, Plus Unt si 2 galbenusuri Mod de preparare Se cerne faina intr-un vas si se face o adancitura in mijloc. Se adauga drojdia si se face un gogoloi cu zahar, lapte si putina faina. Se acopera si se lasa la crescut 15 minute. Se topeste untul intr-un vas, se raceste si se adauga peste faina, alaturi de oua si sare. Acest amestec se incorporeaza in gramajoara de aluat crescut. Aluatul se framanta si se lasa acoperit timp de 30 de minute. Se modeleaza un rulou din aluat si se taie in 20 de bucati egale. Apoi fiecare bucata se va taia in doua. Se ung formele cu unt si se aseaza bilele mari in acestea. Se lasa la crescut timp de 90 de minute. Se preincalzeste cuptorul la 220 de grade Celsius. Se ung briosele cu galbenus, se aseaza formele in tava si se baga la cuptor, unde se coc timp de 15-20 de minute. Valoarea nutritiva O portie are: 180 de Kcal, 3 grame de proteine, 10 grame de grasimi, 19 grame de carbohidrati.