Ingrediente: 250gr faina 175gr zahar 1 plic praf copt 250ml lapte 90ml ulei Un castronel de dovleac razalit mic (sau piure de dovleac daca gasiti la conserva) O lingurita scortisoara Un varf de cutit de praf de ghimbir 1 ou Cu briosele e foarte simplu. Se amesteca ingredientele uscate (faina, praf copt, dovleac, scortisoara, ghimbir), apoi separat ingredientele umede (oul batut cu zahar, laptele, uleiul) si se pun toate la un loc. Iese o compozitie ceva mai groasa decat cea de clatite, care se toarna in formele pentru briose. Pentru aspect, e bine sa aveti si forme de hartie pe care sa le ungeti usor cu unt (ca sa nu se lipeasca prea tare). Briosele stau la cuptorul preincalzit cam 20 minute. Cand le scoatem din cuptor se lasa 5-10 minute la zvantat si de-abea apoi le desprindem din forma. Acestea au iesit, o minunatie! S-aveti pofta!