Briose cu quinoa si dovleac

Briose cu quinoa si dovleac

Gatite fara ulei sau oua, aceste briose rapide cu quinoa si dovleac pot constitui masa favorita a oricarui vegetarian. Dar si a noastra, celor care inca nu concepem ca ne-am putea satura fara un pic de carne. Insa putem invata sa ne luam proteinele si altfel, cu aceasta reteta. 

 

Ingredientele de care aveti nevoie:

– o cana de quinoa

– un sfert de cana de suc de mere

– o cana si jumatate de faina din grau integral

– un sfert de cana de migdale

– aproape o ceasca de sirop de agave

– o lingurita jumatate de praf de copt

– o cana de lapte de migdale

– o cana de piure de dovleac

– vanilie, sare, scortisoara

 

Cum se prepara:

Incepeti prin a da drumul la cuptor.

Intr-o oala puneti pe foc quinoa cu o cana de apa. Se fierbe la foc mic si acoperit pana cand se absoarbe toata apa. Dureaza un pic peste 10 minute.

Intre timp, intr-un castron puneti impreuna faina, praful de copt, sare. Adaugati peste quinoa fiarta si amestecati. 

In alt castron puneti sucul de mere, laptele de migdale, piureul de dovleac, siropul de agave si vanilia si amestecati.

Turnti amestecul cu lapte peste cel cu faina si invartiti de cateva ori. 

Puneti aluatul obtinut in tava pentru briose. Se coace in jur de 30 de minute, pana cand scobitoarea iese din mijlocul briosei curata. 

Le puteti scoate din tava dupa 5 minute si este preferabil sa le lasati sa se raceasca complet inainte de a le manca.