O briosa dimineata la cafea sau o briosa ca desert nu strica nimanui. Din reteta urmatoare va ies 12 briose si se pastreaza bine cam vreo saptamana, acoperite, in camara sau balcon. Ingrediente: 250gr faina 175gr zahar 1 plic praf copt esenta de vanilie 2 banane facute piure cu furculita 100gr ciocolata cu lapte taiata marunt(razuita) o cana de lapte(200ml) o lingura de unt moale 1 ou Se amesteca separate ingredientele uscate si cele umede. Amestecam ingredientele uscate: faina cu praful de copt si ciocolata. In alt vas batem oul cu zahar, vanilia, laptele piureul de banana si untul si amestecam cu partea uscata. Intre timp am incins si cuptorul. Am turnat in forme si am ornat fiecare briosa cu o feliuta de banana. Le-am lasat la foc cuminte vreo 20 minute. Au iesit niste briose marmorate cu aroma delicioasa de banana! Delicios, rapid si simplu. S-aveti pofta.