Ingrediente pentru 12 portii: -150 grame unt, 200 grame faina, -60 grame fulgi de ovaz, -2 lingurite cu praf de copt, -1/2 de lingurita cu bicarbonat de sodiu, -200 grame afine proaspete, -2 oua, -180 grame zahar brun, -300 ml smantana. Plus: Unt pentru ungerea tavii. Mod de preparare Se incalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. Se ung cu unt formele de briosa. Intr-un vas se amesteca faina cu fulgii de ovaz, praful de copt si bicarbonatul de sodiu. Afinele se spala. Se amesteca ouale cu zaharul, dupa care se adauga untul (care a fost in prealabil topit) si smantana. Toate ingredientele se amesteca bine. Amestecul cu faina se inglobeaza in crema cu oua. Aluatul nu trebuie amestecat prea mult. In cele din urma se adauga si afinele. Dupa aceasta se toarna aluatul in forme si se coace la cuptor pentru 25 de minute. Apoi se scot formele si se lasa 5 minute. Valoarea nutritiva O portie are: 300Kcal, 5 grame proteine, 15 grame grasimi si 36 grame carbohidrati. Pofta buna!