Brânză, retrasă de la Carrefour. Este posibilă contaminarea cu E.coli

Brânză, retrasă de la Carrefour. Este posibilă contaminarea cu E.coli

Carrefour a decis să retragă de pe rafturi un sortiment de brânză din cauza unei posibile contaminări cu bacteria Escherichia coli. Informațiile au fost furnizate de Autoritatea Națională Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA).

Brânză, retrasă de la Carrefour

Produsul vizat este brânza Morbier, ambalată în pachete de 250 de grame, comercializată sub brandul RDF. Această măsură de siguranță se aplică tuturor loturilor cu data limită de consum începând cu 8 ianuarie 2025.

Clienții care au cumpărat acest produs sunt îndemnați să nu îl consume. În cazul în care au făcut-o, să solicite sfatul unui medic dacă manifestă simptome precum diaree, vărsături, dureri abdominale sau febră.

”Unele dintre aceste produse au fost însă comercializate înainte de luarea măsurii de retragere. Prin urmare, se recomandă persoanelor care deţin aceste produse să nu le consume, să le distrugă sau să le returneze la punctul de vânzare. Bacteriile Escherichia coli producătoare de toxine Shiga (STEC) pot provoca, în săptămâna următoare consumului produselor contaminate, diaree, uneori cu sânge, dureri abdominale şi vărsături, însoţite sau nu de febră. Aceste simptome pot fi urmate, în 5-8% din cazuri, de complicaţii renale severe, în special la copii”, arată sursa citată.

Este posibilă contaminarea cu E.coli

Autoritățile sanitare avertizează consumatorii care au achiziționat produsele retrase din magazine să fie atenți la eventualele simptome apărute. În cazul manifestării unor semne ca diaree, vărsături sau febră, sunt sfătuiți să consulte medicul.

Citește și: Cât de periculoasă este maioneza de la fast-food

Trebuie să le ofere detalii despre produsul consumat, locul și data achiziției. Dacă simptomele nu apar în decurs de 15 zile, nu este necesară consultarea unui specialist.

Conform anunțului publicat pe site-ul ANSVSA, produsul vizat a fost comercializat în magazinele din București, Brașov, Cluj, Timișoara și Pitești.

ANSVSA subliniază importanța precauției în consumul de lapte crud și produse din lapte crud, mai ales în cazul copiilor mici, femeilor însărcinate, persoanelor imunodeprimate și vârstnicilor. Pentru aceste categorii, se recomandă optarea pentru brânzeturi pasteurizate, brânzeturi topite sau cu pastă presată coaptă, pentru a reduce riscul de contaminare.

Citește și: Coca Cola a retras mai multe băuturi din Europa. Substanța periculoasă descoperită