Bolile din frigider

Bolile din frigider

Frigiderul este locul ideal pentru pastrarea mancarii. De asta a fost inventat, ca sa nu tinem oalele intre geamuri cum se facea pe vremuri in camine. Nu ne-a atentionat nimeni pana acum cu privire la bolile din frigider.


Un studiu realizat de Agentia de Standarde Alimentare arata ca un milion de britanici sufera de boli cauzate de infectiile alimentare. De ce ? Pentru ca in frigider se pot gasi bacterii ca salmonela, E.coli si listeria, iar lista poate continua pana ajung sa fie de 750 de ori mai multe bacterii decat nivelul considerat safe.


Vestea buna este ca ne putem feri de inamicii microscopici din frigider. Institutul de Infectii si Sanatate Globala din cadrul Universitatii din Liverpool a facut o lista cu sfaturi pentru consumatori, care sa ii fereasca pe acestia de bolile provocate de bacteriile carora le place sa stea la rece.


In primul rand diferitele tipuri de branza ar trebui sa fie asezate separat de alte alimente in frigider, precum pateul sau macroul afumat. Specialistii ii incurajeaza pe oameni sa pastreze branza in cutii pentru ca listeria din aceasta sa nu intre n contact cu alte produse din frigider. De obicei contaminarea se intampla instantaneu, cu cat sunt mai multe alimente infestate, cu atat cresc si sansele de imbolnavire.


De cate ori va curatati frigiderul ? Specialistii sustin ca ar trebui sa o faceti saptamanal cu apa calda si dezinfectant. Asta din cauza ca frigiderele pline sunt periculoase.


Si legumele trebuie sa fie spalate inainte de a fi puse in raft, iar daca aveti orez gatit in frigider, nu-l tineti mai mult de trei zile. De ce ? Din cauza ca orezul, cerealele si condimentele contin o bacterie responsabila pentru doua din cinci cazuri de intoxicatie alimentara, care provoaca greata, stari de coma si diaree.


Bolile din frigider pandesc de pe rafturi daca nu sunteti atenti.