Ingrediente: 100gr alune de padure prajite 3 oua mari O lingurita esenta de vanilie 260gr faina 150gr zahar O lingurita praf de copt Un sfert lingurita sare Jumate de lingurita scortisoara Jumate lingurita cuisoare macinate O lingurita cafea instant Fulgi de ciocolata (ciocolata maruntita nu razuita) Batem bine ouale cu esenta de vanilie. Ar fi super daca am gasi extract de vanilie, dar cum la noi slabe sanse, ne multumim cu esenta. Cu ajutorul mixerului si a paletelor sale pentru aluat amestecam: faina, zaharul, praful de copt, sarea, condimentele si cafeaua. Incet, incet adaugam ouale batute pana se formeaza un aluat. E bine sa folositi mixerul pentru ca aluatul este prea lipicios pentru a fi framantat cu mana. Spre sfarsit adaugam si alunele si ciocolata. Cu mainile „infainate”, impartim aluatul in doua si fiecare bucata o rulam intr-o forma lunguiata. Intre timp am incins si cuptorul si am pregatit o tava cu hartie de copt. Asezam aluatul pe hartie si lasam la cuptor 35 minute. Lasam loc intre cele 2 bucati caci ele se mai intind la copt. Dupa cele 35 minute, scoatem la aerisit vreo 10 minute. Cand este destul de rece, il taiem felii (cam 2 cm) si punem la loc in tava, la copt pentru inca 10 minute pe fiecare parte. Ies niste biscuiti destul de crocanti, buni pentru inmuiat in lapte, cafea sau ceai dar ii puteti lasa si doar 5 minute pe fiecare parte, la a doua coacere astfel incat sa-i puteti rontai si asa simpli. Ies cam 20 de biscuiti care se pastreaza bine intr-un recipient inchis ermetic. La multi ani!