Bicarbonatul de sodiu, leac universal

Bicarbonatul de sodiu, leac universal










O substanta atat de banala si de ieftina. Cine s-ar fi gandit ca poate fi folosita ca leac in multe afectiuni cronice? Si cine s-ar fi gandit ca exista doctori care trateaza cancer cu bicarbonat? Este o substanta care se gaseste in mod natural in toata lumea. A fost insa “descoperit” in 1840, fiind evidenta actiunea lui de curatare. In medicina era folosit in tratarea racelilor si a gripelor. Este stiut ca, datorita PH-ului ridicat (bazic) era chiar efficient in acest context, intrucat ph-ul scazut (acid) este favorabil aparitiei bolilor in organism. Un mediu cu PH putin trecut de 7 este considerat optim, pe cand PH 6 inseamna deja predispozitie la diverse boli.











 

Un studiu recent a subliniat faptul ca bicarbonatul de sodiu ucide candida si celulele canceroase crescand PH-ul si nivelul de oxigenare al acestor celule. Se pare ca tumorile nu pot supravetui intr-un mediu bogat in oxigen. Tratamentul cu bicarbonat de sodiu ar putea reduce numarul de chimioterapii sau tratamente cu radiatii, care actualmente constituie singurele metode acceptate de tratament al cancerului.  

 

La ce foloseste bicarbonatul:

– Curata aerul din frigider

– Te scapa de mirosul neplacut al covoarelor si al altor materiale.

– Poate fi folosit la curatarea lenjeriei.

– Putin bicarbonat de sodiu cu apa curata atat frigiderul cat si talpa masinii de calcat.

-Amestecat cu otet poat fi folosit pe post de emulsie universala de curatat in gospodarie.

– Acelasi amestec (in cantitati sudiciente) poate desfunda canalizarea.

– Poate fi folosit in loc de deodorant.

– Impreuna cu apa oxigenata se poate folosi in loc pasta de dinti la periajul zilnic.

– Poate fi folosit in tratarea racelii si gripei: o jumatate de lingurita sau chiar o lingurita plina se amesteca cu apa si se ia de doua ori pe zi timp de cateva zile. 

– In putina limonada e un leac excelent pentru arsurile stomacale. Daca se ia prea mult, fara lamaie sau fara sa fie combinat cu melasa, neutralizeaza aciditatea sucului gastric si ingreuneaza digestia.

 Atentie, se mai gaseste si in praful de copt, acesta poate contine aluminiu si este toxic.