Bicarbonatul de sodiu este cheia pentru a obține carne tocată perfect rumenită

Bicarbonatul de sodiu este cheia pentru a obține carne tocată perfect rumenită

Gătirea cărnii tocate duce adesea la bucățele gri și cauciucate, iar rumenirea este dificilă din cauza apei care se scurge din ea. Din fericire, există o soluție simplă pentru această problemă! Bicarbonatul de sodiu este cheia pentru a obține carne tocată perfect rumenită. Așa se gătește mai repede, iese mai fragedă și mai suculentă, potrivit lifehacker.com.

Cel mai bun mod de a găti carnea tocată

Bicarbonatul de sodiu este un ingredient de uz casnic pe care majoritatea oamenilor îl au la îndemână în bucătărie. Gătirea a cărnii tocate cu el este o metodă care necesită doar o cantitate foarte mică pentru a fi eficientă.

Are ca rezultat nu doar margini frumos rumenite și crocante, ci și bucățele moi, suculente și mai aromate decât atunci când se gătesc în propriul lichid.

Am aflat pentru prima dată despre beneficiile bicarbonatului de sodiu în gătit de la America’s Test Kitchen, deoarece poate grăbi gătirea legumelor tari. Dar poate face mult mai multe și pentru carne – inclusiv pentru carne de vită tocată sau feliată, pui și porc.

Bicarbonatul de sodiu rumenește carnea tocată

Modul în care se folosește este foarte simplu! Se pune carnea tocată într-o tigaie mare. De ce? Supraaglomerarea oricărui ingredient, fie că e vorba de legume sau carne, generează abur, ceea ce întârzie rumenirea. Așa că lasă suficient spațiu pentru gătit!

Se sfărâmă carnea cu focul stins și se presară o cantitate mică de bicarbonat de sodiu. America’s Test Kitchen recomandă aproximativ un sfert de linguriță la 340 g de carne, așa că pentru 450 g de vită poți pune, aproximativ, un sfert de linguriță cu vârf.

Citește și: Bicarbonat pentru frumusete

Presară bicarbonatul cât mai uniform pentru a acoperi cât mai multă suprafață a cărnii. Nu vei reuși să acoperi fiecare bucățică, dar nu-i nicio problemă.

Amestecă bine carnea și las-o să stea timp de 15 minute. După ce timpul s-a scurs, pornește focul și gătește ca de obicei.

Care este diferența?

Am gătit două porții de carne pentru a vedea diferența – una cu tratamentul cu bicarbonat și una fără. În cazul lotului cu bicarbonat, am presărat pudra și am așteptat 15 minute.

Apoi am pornit focul la mediu și am început să amestec și să sfărâm carnea pe măsură ce se gătea.

Nu doar că s-a gătit mai repede, dar rumenirea a început să apară în primele două minute, chiar și în timp ce o parte din carne era crudă.

Citește și: 12 intrebuintari inedite ale bicarbonatului de sodiu