Beneficiile strugurilor pentru sanatate

Beneficiile strugurilor pentru sanatate

Fie ca sunt rosii, negri sau albi, strugurii sunt foarte sanatosi si e bine sa ii consumam oricand, mai ales toamna cand este sezonul lor. Cea mai importanta calitate a strugurilor este aceea ca sunt bogati in antioxidanti care lupta impotriva radicalilor liberi si previn oxidarea celulara, mai precis, ne mentin sanatosi pana la varste inaintate. Ei sunt bogati in vitaminele C, B1 si B6, mangan (100 de grame asigura 35% din necesarul zilnic), fier, calciu, magneziu si potasiu. Toate aceste vitamine si minerale fac din strugure un medicament ideal in lupta cu durerile osoase, renale si articulare.

Care sunt cele mai importante beneficii ale strugurilor pentru sanatate?

1. Au un indice glicemic scazut, valoarea acestuia fiind cuprinsa intre 43 si 53, in functie de soi. Studiile au aratat ca strugurii regleaza nivelul zaharului din sange si stimuleaza sistemul nervos.

2. Contin resveratrol si quercitina, substante care reduc drastic riscurile unui atac de inima, gratie efectului pozitiv pe care il au asupra vaselor de sange. De asemenea, protejeaza impotriva atacului radicalilor liberi asupra celulelor. Resveratrolul protejeaza direct muschiul inimii, mentinandu-l intr-o forma flexibila si sanatoasa.

3. Resveratrolul din struguri este un excelent inhibator al celulelor afectate de cancer.

4. Au efect anti-depresiv, calmant si sedativ, datorita vitaminelor de tip B pe care le contin.

5. Contin melatonina si antioxidanti unici cu puternice actiuni antiibacteriene.

6. Strugurii negri si vinul rosu au efecte benefice impotriva cancerului de plaman, de prostata, de colon sau impotriva celui de san, la femei.

7. Protejeaza impotriva bolii Alzheimer si previn imbatranirea prematura.

8. Contin doar 70 de calorii la 100 de grame, fiind excelenti in curele de slabire.

9. Au efect diuretic si laxativ.

Alte efecte pozitive ale consumului regulat de struguri si de vin rosu de buna calitate se refera la calitatile antibacteriene, la combaterea anemiei, la reducerea generala a cauzelor care produc mortalitatea si la efectul antioxidant pe termen lung. Nu uitati ca un pahar de vin rosu scade presiunea arteriala.