Batoane de quinoa cu malai

Batoane de quinoa cu malai

Aceasta ar trebui sa fi o reteta pe gustul nostru. Cel putin pe al meu, intrucat sunt foarte obisnuita sa mananc mamaliga, de la tara, la bunici. Dar daca voi nu faceti asta puteti incerca cu aceasta reteta noua, foarte la moda acum printre persoanele care vor sa slabeasca sau sa manance fara gluten.

 

Ingrediente de care ai nevoie

3/4 cana de malai

1/2 cana quinoa

4 cani de apa

sare, un pic de piper

o lingura de ulei de masline

rosii galbene

 

Cum se fac batoanele din quinoa si malai

Pui intr-un vas care nu se prinde apa, malaiul, quinoa, sarea, piperul.

Le tii pe foc intens pana cand incep sa fiarba, apoi focul se da la mic. Se tin asa, la foc mic, cam 20 de minute.

Le lasi sa se raceasca, acoperite, cam 10 minute. Dupa care le poti pune la racit.

Adaugi uleiul de masline si rosiile fara coaja si taiate marunt. Amesteci bine.

 

Amestecul trebuie pus intr-o tava de paine. Si lasat sa se raceasca la temperatura camerei. Apoi se acopera cu o folie de plastic si se lasa la frigider in jur de 3 ore. 

Dai drumul la cuptor sa se incalzeasca.

Continutul se taie in bucati de un centimetru jumatate. Acestea se pun in tava pe o hartie de copt. Se tin la cuptor cam jumatate de ora, pana devin crocante. 

 

Se mananca foarte bine cu branza si rosii, dar poate fi folosit si ca baza pentru diverse alte umpluturi.

 

Sursa foto: hepta.ro