Cand ti-e pofta de rahat turcesc, iti trece imediat cheful cand te gandesti cat zahar contine. Pentru acele momente iti dam o reteta de morcovi, pe care ii caramelizezi, ii imprietenesti cu fisticul si ii tavalesti prin nuca de cocos. Ingrediente 400 de grame de morcovi 200 grame de zahar 10 grame de ghimbir jumatate de lamaie 30 de grame de nuci (fistic, alune, migdale) fulgi de nuca de cocos Da morvocii pe razatoare, pune-i intr-o oala si adauga 300 de mililitri de apa, ghimbirul razuit, zaharul, 1 lingura de suc de lamaie si coaja rasa de la jumatate de lamaie. Dupa ce s-a topit zaharul, da focul la mediu si fierbe 20 de minute fara capac, apoi inca aproximativ 20 de minute cu capac. Nu uita sa amesteci! Morcovii sunt gata atunci cand devin luciosi, lipiciosi si se amesteca greu. Amesteca nucile tocate si prajite cu morcovii, pune compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt, asaza deasupra o folie de plastic si preseaza cu palma. Cand s-a racit complet compozitia, taie-o in dreptunghiuri sau modeleaz-o sub forma de bile apoi trece bucatile prin nuca de cocos.