Aceasta teama, in urma unuei propuneri de dinamizare a turismului, va disparea intre 20 si 28 februarie, datorita meniurilor de 25 de euro oferite de unii dintre cei mai alesi chefi din capitala catalana. Un total de 33 restaurante vor participa la aceasta initiativa oferita de Tryp Network si Biroul de Turism din Barcelona, urmand asfel traiectoria adoptata cu ani in urma in orase precum New York, Miami, Rio de Janeiro, Ámsterdam, Londra, Lisabona si Madrid. In Barcelona se pregatesc ultimele detalii, in unele cazuri restaurantele inchizand ochii la costurile scazute ale meniului, intre localuri figurand chiar si cele cu o stea Michelin. Este cazul lui Hofmann y Saüc care se alatura restaurantelor situate in marile hoteluri precum Blanc (hotel Mandarin), East 47 (Hotel Claris), faimosului Petit Comité a lui Fermí y Puig, bistrourilor la moda precum Libentia, Gresca sau Hisop, clasicului Els Pescadors sau japonezului Icho din Les Corts. Obiectivul acestei oferte este triplu. Pe de-o parte se doreste culturalizarea culinara a oamenilor care in mod normal nu pot cheltui 150 de euro pe o cina, pe de alta se promoveaza imaginea Barcelonei ca centru gastronomic european si in ultimul rand se colaboreaza cu o cauza nobila, un euro din fiecare meniu fiind donat unor ONG-uri autohtone, unul care se ocupa cu bonavii de inima si altul care se ocupa cu protectia animalelor. Meniurile din toate cele 33 de restaurante sunt formate din doua feluri si desert, insa fiecare local alege cand il ofera, fie pentru masa de pranz, fie pentru cina. Cangrejo Loco din Portul Olimpic, de exemplu, ofera meniul si la pranz si seara, in timp ce Lluçanés il adopta pentru pranzul zilelor de marti, miercuri si joi. In cazul in care gasiti o oferta de ultima ora de avion, puteti vizita capitala arhitecturii moderne secondata de meniuri cu o stea Michelin, la 13 grade, pe malul marii si aproape in maneca scurta!