Va propun astazi o mancare in ton cu anotimpul care tocmai a inceput. Este usor de facut, foarte gustoasa si mi se pare potrivita pentru weekend-urile de toamna, alaturi de cei dragi. Este o reteta simpla, dar in acelasi timp foarte aromata. Ingrediente: – 20 baby morcovi; – 100 g chorizo; – 2 lingurite seminte de floarea soarelui decojite; – O lingurita de seminte de susan; – Jumatate de lingurita seminte de in; – Jumatate de ardei gras rosu sau gogosar; – Sare, si piper dupa gust; – Putin ulei. Mod de preparare: Spalam morcovii si ii taiem in doua, pe lungime. Intr-o tigaie cu putin ulei, punem morcovii la calit si ii lasam pana cand se inmoaie. Adaugam ardeiul taiat felii, iar apoi felii groase de chorizo. Lasam totul pe foc cateva minute si amestecam constant, pentru ca aromele sa se patrunde uniform. Adaugam si semintele de in, susan si floarea soarelui, mai lasam cateva minute mancarea pe foc, apoi o putem servi. 100 de g de baby morcovi cu chorizo la tigaie contine: 196 calorii, 21 g proteine, 14 g lipide si 5 g carbohidrati. Pofta buna!