Ayran, racoritoare cu iaurt

|Otilia Ignat |
Ayran, racoritoare cu iaurt

Reteta orginala este sarata si are aroma de menta. Exista si ayran in varianta dulce. Mai mult, se gaseste ayran in sticle de jumatate de litru, asa cum noi gasim sucuri acidulate.

 

Ingrediente: 500 de grame iaurt gras rece, o cana apa rece (apa plata, sau apa minerala carbogazoasa), cateva frunze de menta, 1/2 lingurita sare, 1 priza chimen pisat, cuburi de gheata.

 

Preparare: pune iaurtul intr-un blender, adauga apa in doua-trei reprize (adaugarea apei, in etape este secretul bine pastrat al turcilor, atunci cand prepara delicioasa bautura), si mixeaza cateva secunde de fiecare data. Adauga sare, chimen pisat si menta maruntita si mizeaza 30 de secunde pana cand ayranul face spuma.

 

Serveste in pahare cu gheata, decorat cu menta proaspata.

 

 

Distribuie articolul pe:

COMPANIA utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile cu cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie.

Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

Puteți merge chiar acum și să vă exprimați acordul individual la nivel de cookie: