O idee preconceputa despre hipertensiune este ca afecteaza doar pesoanele de o varsta mai inaintata. In realitate, fiecare dintre noi, din frageda copilarie, este expus la riscul acestei afectiuni. Din pacate, cazurile de hipertensiune sunt in contiuna crestere in Romania, in mare parte datorita conditiilor de stres din viata de zi cu zi, a alimnetatiei tip fast-food si a cresterii incidentei diabetului in randul populatiei. Verificarea anuala a tensiunii este obligatorie, ea fiind un indice foarte important al sanatatii noastre.
Daca ati fost diagnosticat cu hipertensiune, trebuie sa gasiti motivatia de a duce in continuare o viata normala, din care doar trebuie sa faca parte un management mai atent al situatiilor. Incepeti prin a va stabili teluri privind chiar hipertensiunea dvs. Doctorul v-a recomandat cu siguranta care are fi idealul de tensiune la care ati putea ajunge, asa ca gandul la aceasta stare de normalitate care poate fi atinsa trebuie sa va ajute.
Citit tot ce se poate, ca sa fiti cat mai informat in ceea ce priveste hipertensiunea. Va trebui sa faceti in primul rand schimbari importante in alimentatie, dar mai ales sa va ingrijiti ca mediul dvs. exterior sa va sustina. Inconjurati-va de oameni placuti, si evitati situatiile care va stresau. Nu uitati ca nimic nu e irecuperabil si ireparabil, decat insasi viata noastra. Nicio enervare in trafic sau la serviciu nu se compara ca importanta, si acesta e un gand menit sa va ajute sa evitati acest gen de situatii.
"Ucigasul mut" cum i se spune in Statele Unite poate fi insa mult mai putin periculos daca avem grija de noi. O viata lipsita de enervari, o dieta saraca in grasimi si zaharuri dar bogata in cereale integrale, fructe, legume si un extra aport de potasiu va va ajuta cu siguranta.
In cele mai multe cazuri nu se stie din ce cauza facem hipertensiune, dar putem sti cum functioneaza. Aveti hipertensiune primara sau secundara? Este important sa aflati. Hipertensiunea primara este ireversibila si in general asociata cu alte afectiuni ale inimii sau cu diabetul. Tratamentul corect al acestor boli actioneaza si asupra hipertensiunii. Daca aveti hipertensiune secundara, schimbarile in dieta si reducerea stresului va pot ajuta sa reglati tensiunea la niveluri normale. In cazurile acestea, este foarte important sa aveti un medic bun, care se preocupa de sanatatea dvs. si is aloca timpul de a discuta cu dvs. schimbarile pe care le faceti si planul de dieta.
Va urma multa sanatate si sa biruiti hipertensiunea!