Aripioare de pui la cuptor

Aripioare de pui la cuptor

Amesteci toate ingredientele, arunci intr-o tava via cuptor si poti sa uiti de ele pana simti mirosul si incepi sa salivezi. Atunci e momentul sa le scoti din cuptor, sa le pui in farfurie si sa le devorezi. 
 
Atentie! Aripioarele astea de pui la cuptor este obligatoriu sa le mananci cu mana, altfel nu au gustul la fel de bun! De asemenea, cand le mananci , iti este permis si sa te manjesti pana la urechi! asa ca sa poti simti gustul cu toata fiinta ta. Fara sa exagerezi cu cantitatea, insa! 

 


 
 
Ingrediente: 
 
1 kg aripioare de pui 
2 linguri de sos se soia 
1 morcov 
1 gogosar sau ardei gras 
1 ceapa mica 
1 catel de usturoi 
un fir de busuioc proaspat 
2-3 linguri de ulei 
jumatate de cana de apa 
1 lingura de mustar (Dijon) 
1 lingura de mustar frantuzesc boabe 
1 rosie mica 
un vf. de cutit praf curry 
sare 
piper 

 


 
Ceapa se curata si se taie daca doriti in cateva bucati. Morcovul se curata si se taie rondele. Ardeiul sau gogosarul se taie si el. Toate ingredientele si cpndimentele (in afara de apa) se arunca neglijent intr-un vas si se amesteca cu mana bine de tot. Sunt gata cand esti murdar pana la cot si ai stropit totul in jur. Atentie sa nu exagerati cu sarea pentru ca si sosul de soia este sarat. 
Se lasa la frigider pentru jumatate de ora. Minunata compozitie se rastoarna intr-o tava, se adauga apa si se da la cuptor la foc mediu. Obligatoriu, tava trebuie acoperita cu folie de aluminiu, altfel nu va mai ramane nimic din bietele si firavele aripioare. 
Se tine la cuptor cam 45 de minte, iar in ultimele 5 minute putem sa indepartam folia pentru ca aripioarele sa se rumeneasca si sa devina crocante. 
 
Se pot manca cu sau fara garnitura sau chiar reci. Merge si o salata.  

100 de grame de aripioare de pui la cuptor contin: 293 calorii, 27 gr. proteine, 21,5  gr. lipide, 1,2 gr. carbohidrati. 
 

Pofta buna! 

Tips: Puteti adauga si alte condimente si chiar legume in tava, daca doriti.