Aripioare crocante de pui la cuptor cu legume

Aripioare crocante de pui la cuptor cu legume

Iti plac aripioarele crocante de pui? Este simplu sa le prepari si merg de minune atat pentru pranz, alaturi de o salata, cat si pentru cina, daca sunt consumate cu moderatie. Pentru a prepara aceasta reteta nu ai nevoie de prea multa indemanare si este destul de greu sa o gresesti. 

Ingrediente:

– o punga de o jumatate de kilogram de aripioare de pui;

– 3-4 catei de usturoi;

– 1 morcov;

– o ceapa mica;

– 1 ardei gras;

– 2-3 linguri ulei;

– o jumatate de cana de apa;

– o lingura mustar Dijon;

– 2-3 rosii coapte bine;

– busuioc uscat sau proaspat;

– sare si piper dupa gust.

Mod de preparare:

1. Toaca ceapa, morcovul, ardeiul, usturoiul, rosiile, cat de mari vrei, amesteca-le cu mustarul, uleiul, sarea si piperul. Adauga aripioarele si apa, amesteca-le bine-bine cu legumele, apoi lasa vasul cu toata aceasta compozitie pentru o jumatate de ora la frigider. Dupa ce a trecut jumatatea de ora, pune compozitia intr-o tava si bag-o la cuptor, acoperita cu o folie de aliminiu.

2. Tava se lasa la cuptor vreo 45 de minute, iar in ultimele 5 minute se indeparteaza folia pentru ca aripioarele sa se rumeneasca si sa devina crocante, Cand aripioarele sunt aproape gata, presara pe ele busuioc proaspat sau uscat. Daca nu ai busuioc, este la fel de bun si patrunjelul. 

 

Pofta buna!

Citeste si Pui marinat in iaurt, usturoi si lamaie.