Ori, toata lumea stie ca aceasta are cel mai scazut continut in grasimi si colesterol fiind recomandata in numeroase diete. Va sfatuiesc sa nu va torturati prea mult si sa incercati aceasta reteta, deosebit de gustoasa. Pentru a fi siguri de calitatea produselor pe care le folositi va sfatuiesc sa cumparati piept de curcan fara piele si sa il macinati chiar voi. Astfel veti fi scutiti de surprizele neplacute pe care le puteti avea cumparand carne gata macinata si ambalata. Ingrediente: 10-12 ardei grasi, 1 kg. carne tocata de curcan, o mana de orez, 2 cepe, jumatate de lingura de ulei de floarea-soarelui 2-3 lingurite boia dulce, sare, piper, 1 ou, 500 ml bulion de rosii, 2 linguri de faina, frunze de dafin, zahar. Ardeii se spala si se curata de partea cu codita si samburii. Se spala in interior sa nu mai ramana samburi. Se sareaza putin in interior. Ceapa se taie marunt si se prajeste in putin ulei si suc propriu pana se inmoaie si devine sticloasa. Peste ea, se poate adauga la prajit si orezul pentru cateva minute. Ceapa, orezul, carnea, oul, boiaua, se amesteca pana obtinem o pasta omogena care se condimenteaza dupa gust. Ardeii se umplu cu aceasta pasta. Se pot inchide cu feii de rosii. Se aseaza orizontal intr-o oala. Deasupra se pune apa cat sa ii acopere. In apa mai putem pune cateva boabe de piper. Se da la fiert la foc mic. Sunt gata cand orezul este fiert. Sosul: 500 ml de bulion se amesteca cu 500 ml de apa si se pune la fiert. 2 linguri de faina se amesteca cu putina apa pana ajunge la consistenta unei smantane care curge. Cand bulionul cu apa fierbe, pasta de faina se toarna treptat amestecand in continuu. Din acest moment trebuie sa amestecam in continuu in sos. Se mai condimenteaza cu sare si piper, zahar dupa gust (eu pun 2-3 linguri de zahar pentru ca noua ne place sosul mai dulce) si 1 frunza de dafin. Ardeii se servesc fierbinti impreuna cu sosul. 100 de grame de ardei umpluti contin: 147 calorii, 28,9 grame proteine, 1,3 gr. lipide, 2,7 grame carbohidrati. Tips: Faina din sos se poate inclocui cu amidon de porumb. De asemenea, sosul poate fi inlaturat complet si ardeii pot fi serviti in zeama in care au fiert. Pofta buna! Ardei umpluti vegetarieni gasiti pe bucatar.net, merita sa incercati si cu soia. Ideal pentru post ๐