Aperitiv cu somon afumat si icre

Aperitiv cu somon afumat si icre

Va propun un aperitiv sau o gustare lejera dar satioasa si racoroasa, pentru zilele caniculare care vor veni.  Finetea somonului se imbina perfect cu gustul proaspat si reinprospatant al castravetelui, iar daca veti pregati aceasta reteta , foarte simpla de altfel, atunci cand aveti musafiri, sigur ii veti impresiona.

Ingrediente:
1 felie de paine pragita
1 file de somon afumat
1 lingura ulei de masline extravirgin
frunze de patrunjel, marar
1 castravete
piper prospat macinat
putina zeama de lamaie
doua-trei lingurite icre de somon

Voi puteti sa aranjati aperitivul cum va taie imaginatia, dar eu va povestesc cum am facut eu. Am taiat painea prajita in patrate egale. Apoi am taiat castravetele in cuburi mari (2,5 cm ). Am invelit cuburile de castravete in fasii de somon si le-am asezat pe cate o feliuta de paine. Pentru ca sa nu se desfaca si pentru o servire usoara, le-am asigurat cu niste scobitori. Le-am lasat la o parte.


Am amestecat uleiuld e masline cu patrunjel tocat foarte marunt, cateva picaturi de zeama de lamaie si piper proaspat macinat. Cu dressingul astfel obtinut, am stropit cuburile de mai sus. Am decorat cu icre de somon si frunze de marar! Simplu , delicios si elegant! Se serveste imediat sau se patreza cateva ore la frigider.

100 de g de aperitiv cu somon afumat si icre contine: 198 calorii, 16, 2 g proteine, 10,1 g lipide, 2,3 g carbohidrati

Pofta buna!