Ananasul este un fruct pe care trebuie sa-l folosesti din plin, in aceasta perioada. Este gustos, plin de vitamine si minerale atat de utile. In plus are un aer festiv. O solutie excelenta: ananas cu scortisoara. Ca sa pregatesti aceasta bunatate ai nevoie de un ananas mare, proaspat si bine copt. Iti mai trebuie doua linguri cu miere de albine (de tei), o jumatate de lingurita de pudra de scortisoara, un varf de cutit de nucsoara, doua linguri de zahar tos, sucul si coaja de la o lamaie, 200 de grame de branza de vaci degresata, 50 de grame de unt. Curata si taie ananasul in opt felii, pe lung. Amesteca jumatate din coaja de lamaie si sucul de lamaie cu o lingura de miere. Adauga o parte din scortisoara si nucsoara. Lasa sosul deoparte, acoperit. Amesteca branza de vaci cu zaharul tos, foarte bine pana de vine o spuma. Adauga restul de scortisoara. Pune untul intr-o tigaie si topeste-l. Adauga a doua lingura de miere. Pune feliile de ananas pe rand si caleste feliile de ananas, si pe o parte si pe alta, tinand tigaia acoperita, circa opt minute (cate patru pe fiecare parte a feliilor de anans), la foc potrivit, pana se caramelizeaza frumos. Cand toate feliile sunt gata, aseaza-le, doua cate doua, in farfuriile pentru servit. Acopera-le cu sosul de miere pregatit mai devreme. Serveste ananasul, alaturi de o lingura-doua din crema de branza. Presara deasupra putina coaja de lamaie rasa foarte fin. Farfuriile cu ananas cu scortisoara pot sta la rece circa doua-trei ore inainte sa le servesti. Din aceste ingrediente rezulta patru portii, iar fiecare are doar 140 de calorii. Pentru variatie, lamaia poate fi inlocuita cu portocala.