Alternative la laptele traditional

Alternative la laptele traditional

Fie ca ai alergie la lapte, intoleranta la lactoza sau esti vegan, ai nevoie de alternative la laptele traditional. Ei bine, niciodata nu au fost mai multe variante pe piata decat acum. Pe rafturi poti gasi lapte de soya, de migdale, de orez sau de nuca de cocos si nici nu sunt extrem de costisitoare. 

E adevarat insa ca ar fi ideal sa alegi un tip de lapte care sa iti ofere necesarul de calciu, asa cum reuseste sa o faca cel de la vaca. 

 

Cea mai raspandita alternativa la laptele traditional este cel de soya. Contine putin mai multe proteine decat celelalte alternative de lapte si e plin de potasiu – un nutrient vital pentru functionarea functiilor inimii si a contractiilor muschilor. Atentie insa, consumul in exces poate cauza intoleranta – avertizeaza expertii. Tot ei sustin ca persoanele care consuma lapte de soya pot experimenta dureri de stomac. Asa ca nu beti mai mult de doua pahare pe zi. 

 

Nici laptele de migdale nu e rau la gustos, e chiar dulceag si a inceput sa aiba mare succes pe piata inca de anul trecut. Bogat in vitamina E, laptele de migdale contine antioxidanti care lupta cu radicalii liberi. De altfel vitamina E este ideala in protejarea sanatatii mintale, dupa cum a relevat recent un studiu european. La capitolul calorii, contine cele mai putine comparativ cu celelalte alternative de lapte. Din pacate e sarac in zinc, care ne ajuta imunitatea. 

 

Laptele de orez este cel mai sarac din punct de vedere nutritiv. Foarte slab in grasimi si calorii, are putine proteine si carente la capitolul vitamina A si C. Este totusi destul de gustos. 

 

In fine ajungem si la laptele de cocos, aceasta bautura cremoasa, gustoasa si usor de digerat. Ne-ar putea seduce cu nivelul scazut de colesterol insa aveti grija la calorii – contine nici mai mult,nici mai putin de 467 intr-o singura cana. Din punct de vedere nutritiv nu pare sa ne ajute prea mult din cauza ca este sarac in calciu si proteine. 

 

Acestea sunt alternativele pe care le-am gasit la laptele traditional. Ati incercat vreuna dintre ele ?