Forma si continutul etichetelor produselor alimentare se modifica. Fata de vechile etichete, cele noi vor avea o dimensiune minima a caracterelor de 1,2 mm, in cazul ambalajelor mari si 0,9 mm la cele mici, astfel incat sa fie usor de citit. Culoarea literelor trebuie sa fie in contrast clar fata de culoarea folosita pe fundal, pentru a fi usor de observat. Noile reguli se vor aplica pe Intreg teritoriul Uniunii Europene, dupa ce Parlamentul European a adoptat, satamana trecuta, un regulament privind informarea consumatorilor asupra produselor alimentare, prin care cumparatorii vor avea acces la informatii mult mai detaliate si mult mai usor de citit si inteles, scrie Evenimentul Zilei. Tehnologie si stiinta ne-a schimbat stilul de a manca. Sandviciul este valabil doua saptamani, laptele nu mai trebuie tinut la frigider iar sucurile care pot fi consumate chiar si dupa ani din momentul fabricarii. Acestea sunt realitatile noastre alimentar si ne par normale. Nu si pentru bunicii nostri, care au crescut cu alimente produse de ei si care inca mai tanjesc după mancarea de altadata. Redescoperim gusturile mancarii adevarat si beneficiile acestea, scrie adevarul.ro si, bine facem!