Alimente pentru un bronz perfect

Alimente pentru un bronz perfect

Portocalii, galbene, rosii si verzi

Nimic din toate astea. Poti avea un bronz perfect, fara sa te expui mult la soare, asumandu-ti riscuri uriase. Ci alegand sa mananci corect. Adica sa te asiguri ca prin farfuria ta vor trece alimente: portocalii, rosii, galbene si unele verzi.

 

Acesta sunt culorile, sau daca vrei codul, pentru un bronz perfect. Pe de o parte, fructele, in special caisele, pe de alta parte morcovii, care troneaza in salate. O pereche pe cinste, care vine sa iti protejeze pielea de razele soarelui prin prezenta vitaminei A, sa o pregateasca pentru un bronz ca la carte, stimuland melamina si sa o racoreasca.

 

Asa ca, da-i organismului tau, asta-vara, vitamina A, C, E, din fructe si legume proaspete. Un trio care respinge efectul radicalilor liberi si intarzie imbatranirea. Oare crema ta de plaja face asta? Pesemne nu.

 

Si cu cat servesti mai multe alimente bogate in provitamina A sau betacaroten, cu atat mai usor pielea ta incepe sa scapa de coloratura alba ca branza, trecand usor inspre un ciocolatiu pe care nu ai cum sa nu-l adori. Bronzul la care visai nu e musai sa vina dupa zeci de ore petrecute in soarele arzator. Fructele si legumele te ajuta in acest sens.

 

Cura cu morcovi

O dieta bogata in morcovi (suc de morcovi, salate, morcovi serviti proaspeti etc) o sa fie pentru tine, in primele zile de plaja, precum mana unui prieten pe umarul tau. Dar, pentru ca organismul tau sa resimta beneficiile unei diete pe baza de morcovi, te sfatuim sa ii consumi proaspeti.

 

Si pentru a-ti pregati pielea, se recomanda ca in decurs de o luna, inainte de a sta la plaja, sa tii o cura…cu morcovi. Dimineata, la micul dejun, pe langa meniul nutritiv, serveste si un pahar cu suc proaspat de morcovi. Va fi capsula ta de vitamine si minerale. Si cand sucul de morcovi lipseste din meniu, poti incerca la farmacie, dupa capsulele cu betacaroten si rosii.

 

Si, la loc de cinste, printre morcovi, stau: caisele, laptucile, pepenele galben, telina (galbena), ardeiul, rosiile, piersicile (galbene), pepenele verde, capsunile si ciresele. Toate acestea inmagazineaza vitamina A sau caroten. Si daca vrei sa simti racoarea, ei nu ca briza marii, pe pielea ta, dar sa uiti de canicula, foloseste in mancare ulei de masline ori prepara retete cu oua.