Poate ca nu ti se pare ca are sens, dar nutritia joaca un rol esential pentru fertilitate. Anumite substante pot creste sansele unei femei de a ramane insarcinata cu pana la 66%, precum altele pot afecta bebelusul atunci cand ramai insarcinata. Corpul femeii trebuie sa fie intr-o conditie foarte buna atunci cand apare sarcina, pentru a putea sustine cu succes dezvoltarea fatului si nasterea. Dieta sanatoasa creste parametrii de functionare ai organismului la cote maxime, de aceea sansele de a concepe se dubleaza si ele. In plus, mancarea pe care o consumi inainte de sarcina are efecte pe termen lung, care iti pot afecta copilul odata ce ramai insarcinata. Alimente care afecteaza fertilitatea Ca sa-ti cresti sansele de a ramane insarcinata, dar si pentru a-ti pregati corpul pentru o viitoare sarcina, trebuie sa renunti la urmatoarele alimente care afecteaza fertilitatea: Cafeaua Produsele care contin cofeina, cum ar fi cafeaua, ceaiul si ciocolata pot avea efecte asupra fertilitatii, desi specialistii nu au cazut de acord in privinta cantitatii. Daca bei 2 cesti de cafea ar trebui sa fii in siguranta, dar cel mai bine este sa discuti cu medicul tau. Alcoolul Alcoolul poate provoca malformatii congenitale inca din primele saptamani de sarcina, cand viitoarea mamica inca nici nu stie ca poarta un bebelus in pantec. De asemenea, unele studii de specialitate au descoperit o legatura intre imposibilitatea unei femei de a ramane insarcinata si consumul regulat de alcool. Soia O cantitate mare de proteine din soia inhiba fertilitatea. In cazul in care intampini dificultati in obtinerea unei sarcini, evita produsele din soia, precum laptele sau branza. Produsele prajite de la fast food, restaurante Oamenii de stiinta au descoperit ca produsele prajite pot duce la diabet gestional. In cadrul studiului au fost analizat 21.079 de sarcini, iar femeile au mancat alimente prajite o data sau de 7 ori pe saptamana. Cercetatorii subliniaza faptul ca diabetul a aparut in special in cazul femeilor care mancau in oras, la fast food sau la restaurante, unde uleiul este folosit de mai multe ori. Carnea si lactatele nepasteurizate Carnea, ouale, pestele si lactatele nepasteurizate pot fi purtatoare de bacterii periculoase pentru organism, precum salmonella sau bacteria care provoaca listeria. Odata contactate, aceste microorganisme pot afecta fertilitatea sau pot fi o amenintare grava pentru fatul aflat in dezvoltare. Foto: Hepta.