Alimente care inhiba foamea

Alimente care inhiba foamea

Asa cum probabil stii nu exista astfel de diete, iar daca vreuna dintre ele isi face publicitate promitandu-ti ca vei da jos excesul de kilograme intr-un timp foarte scurt, inseamna ca respectiva dieta nu promoveaza un plan sanatos de alimentatie, ceea ce in mod logic inseamna ca dieta nu va avea succes, poate ca excesul de kilograme isi va lua adio de la tine, dar asta numai pentru scurt timp pentru ca, mai tarziu sa-ti faca o vizita cu…sedere lunga. Dar, din fericire exista alimente pe care daca le consumi dupa regulilele nutritionistilor suprimi senzatia de foame, mananci mai putin si implicit pierzi in greutate. Aparent suna destul de bine, asa ca ne-am gandit sa aflam mai multe despre alimentele care inhiba foamea pe langa cele deja cunoscute. Si, iata ce am gasit.

 

Merele
Servirea unui mar pe zi controleaza poftele. Alimentele bogate in fibre cum sunt merele in general necesita mai mult timp  mestecarii, acordandu-i un extra timp organismului tau pentru a  intelege ca nu-ti mai este foame. Astfel incat scade tendinta de a consuma in exces.
Un studiu realizat in Brazilia a scos la iveala faptul ca acele femei care consuma echivalentul a trei mere pe zi ca si parte dintr-o dieta sanatoasa inregistreaza pierderi semnificative in greutate, mai mult decat acele femei care nu obisnuiesc sa serveasca mere.
Ce nu stiai despre mere e faptul ca au componente naturale antiinflamatoare.

 

Seminte de pin

Acestea au cel mai ridicat nivel de proteine dintre seminte sau nuci.
In Siberia o mana de seminte de pin se servesc in mod traditional la o masa pentru a se crea senzatia de stomac plin.  Care este ingrendientul secret? Semintele contin acid pinoleic, o grasime naturala polisaturata care stimuleaza puternic doi hormonii suprimatori de foame. Ambii hormoni joaca un rol esential in semnalarea catre creier a senzatiei de stomac plin, ca nu-ti mai este foame.  Intr-unul dintre studii particpantii care au consumat un extract de acid pinoleic au redus portia cu mancare cu 36%.

 

[next]Semintele de in
Uleiul din seminte de in este o sursa excelenta de acizi grasi omega 3, dar semintele crude in sunt cele mai bune, mai ales in controlul apetitului. In adaugare, 30 de grame de seminte de in ii asigura organismul nici mai mult nici mai putin de 8 grame de fibre. Cu cat servesti mai multe fibre la o masa sau gustare cu atat scade nivelul zaharului din sange, ajutand la mentinerea constanta a secretiei de hormoni, responsabili pentru stimularea apetitului. Semintele de in pot sa fie adaugate in salate, smoothie sau presarate deasupra legumelor.
Studii realizate la Institutul National De Cancer scot la iveala faptul ca semintele de in au proprietati de prevenire a cancerului si de reducere a nivelului de colesterol.

 

Faina de ovaz
Faina de ovaz, dar nu cea instant face parte din grupa carbohidratilor sanatosi. Indexul glicemic este scazut, dar in schimb contine destule fibre, astfel incat este asimilat lent in sange si iti ofera senzatia de satietate timp indelungat.
Un bol cu faina de ovaz (terci, fulgi) consumat zi de zi scade nivelul de colesterol de la 8% pana la 23%. Pentru micul dejun sau pe post de gustare serveste un bol mic cu faina de ovaz si eventual lapte, astfel iti vei reduce foamea. Sau mai ai optiunea de a adauga un pic de unt sau o mana de alune de padure pentru o senzatie de satietate pe termen lung.

 

Salata
Daca vrei sa eviti consumul in exces incearca sa consumi o portie mica cu salata. Fibrele ingreuneaza absorbtia glucozei (zaharului) in sange si diminueaza senzatia de foame.
Potrivit unui studiu publicat in Jurnalul Asociatiei Americane A Diabetului cand 42 de femei au servit o salata de 100 de calorii inainte de cina, au consumat mai putin cu 12 calorii la o masa, fara a fi nevoie sa tina o dieta sau sa-si limiteze portia cu mancare. Incearca sa-ti pregatesti o salata mixta din spanac, andive, varza-toate legumele verzi te vor ajuta sa controlezi poftele.

 

Supa
Reprezinta unul dintre cele mai bine pastrate secrete in pierderea in greutate si controlul apetitului. Ai stiut asta? Banuiesc ca nu.
Un studiu realizat la Universitatea din statul Pennsylvania a aratat ca acei barbati si femei care au consumat zilnic supa cu putine calorii au pierdut in greutate cu 50% mai mult fata de acele persoane care au servit aceeasi cantitate de calorii servind snack-uri. Secretul supei il reprezinta concentratia mare de apa si putinele calorii. Asigura-te ca incluzi in meniu supa de pui sau de legume si in niciun caz supe grase, cremoase.

 

 Tu ai apelat la vreunul din aceste alimente pentru a-ti potoli foamea?