Importanta fibrelor in dietele de slabire

Importanta fibrelor in dietele de slabire

Dieta cu fibre reprezinta alegerea ideala atunci cand vine vorba de un regim de slabire. Este alternativa de slabire sanatoasa in locul infometarii, deoarece fibrele au un aport caloric foarte mic si ofera organismului o multime de substante nutritive.

Cea mai mare calitate a fibrelor este aceea ca nu se digera si nu se absorb in organism. in plus se gasesc in aproape toate formele de vegetale. Introduse in dieta zilnica, fibrele au o multime de beneficii pentru sanatate: regleaza colesterolul din sange, previn constipatia si aparitia hemoroizilor, previn cancerul de colon, reduc riscul aparitiei diabetului si a bolilor de inima.

Fibrele alimentare sunt de doua feluri: solibile (se dizolva in apa) si insolubile (nu se dizolva in apa). Cantitatea de fibre recomandata zilnic difera in functie de sex, astfel ca femeile ar trebui sa consume aproximativ 30 de grame, iar barbatii peste 40 de grame in fiecare zi.

Beneficiile fibrelor in slabire

Daca am aflat despre fibre ca au un rol important in mentinerea sanatatii organismului, ei bine, este momentul sa aflam si ca ajuta la pierderea kilogramelor in plus.

In primul rand, alimentele bogate in fibre sunt sarace in calorii. Mai apoi, au capacitatea de a oferi repede senzatia de satietate si de a tine de foame pentru timp indelungat. Si, nu in ultimul rand, fibrele ajuta procesul de digestie si implicit are un efect pozitiv in detoxifierea organismului.

Alimente bogate in fibre

In functie de clasa din care provin alimentele, vom incerca sa-ti oferim o lista cu cele mai bogate in fibre legume, fructe si cereale.

Legume: anghinare, varza, morcovi, conopida, rosii, gulie, porumb, salata verde, dovlecel, usturoi.

Fructe: mere, kiwi, banane, capsune, pere, mango, afine, zmeura, mure, caise.

Cereale: orez, ovaz, tarate, bulgur, mei.

Leguminoase si oleaginoase: linte, naut, fasole, mazare, seminte de susan, alune, seminte de floarea soarelui, migdale, fistic, nuci.

Citind aceasta liste cu alimente, ai putea sa-ti construiesti un meniu zilnic numai din ele si pe langa faptul ca vei consuma o cantitate adecvata de fibre esentiale pentru sanatate, vei avea un regim hipocaloric bogat in vitamine si minerale.