Afla de ce mananci mai mult la fast-food

|Andreea Pietrosel |
Afla de ce mananci mai mult la fast-food

Mediafax scrie ca in 2008, peste 1,5 miliarde de oameni erau clasificati ca fiind supraponderali, iar in jur de 500 de milioane erau obezi. Oamenii de stiinta considera ca epidemia obezitatii la nivel global este cauzata, in primul rand, de alimentatie si, in ciuda tututor avertismentelor din partea specialistilor, oamenii sunt convinsi de trucurile restaurantelor de tip fast-food sa le consume produsele. Restaurantele apeleaza la imagini apetisante, sunete, mirosuri si modifica portiile ca sa ajungi sa mananci mai mult la fast-food.

 
 
Un studiu al cercetatorilor americani arata ca mirosul fricii poate fi mostenit genetic timp de 2 generatii. Gandul scrie ca pentru prima data, cercetatorii de la Emory School of Medicine din Georgia au aratat ca, daca soarecii sunt invatati sa se teama de un anumit miros, acesta declanseaza modificari chimice ale spermei. Apoi, aceste schimbari pot modifica creierul urmatoarelor doua generatii, provocandu-le teama de acelasi miros.Daca aceste schimbari sunt valabile si la oameni, s-ar putea schimba modul in care este analizat comportamentul adultilor, precum si cel in care sunt tratate diferite afectiuni, cum ar fi tulburarea de stres posttraumatic.
 

 

Distribuie articolul pe: