Intotdeauna mi-au placut fantanile, dar cand din ele curge licoare magica verde devin fana lor numarul 1. Absintherie Sixtina este locul in care sa-ti dai intalnire cu Zana Verde, cea care a inspirat artistii europeni din La Belle Epoque in secolele XIX si XX. Ii intalniti pe ilustrii bautori de absinth pe lista de cocktail-uri preparate de Zana Verde in shakerul ei fermecat. Va sfatuiesc sa cercetati cu atentie mix-urile si sa alegeti ceva pe placul vostru. Va puteti inspira de la Hemingway, care dupa cum se stie combina “sfanta treime” – cum e numit absinth-ul cu sampanie. Eu am incercat un cocktail mult mai bogat care mi-a asigurat accesul direct spre sferele inalte. In cautarea mea permanenta de adrenalina mi-am gasit inspirarea intr-un Knock Out facut din Absinth, Beefeater, Martini si Menta. Daca il beti in timp ce ascultati Sigur Ros experienta psihedelica e asigurata. La masa au mai aparut un Green Fairy amestecat cu aripi de Zana Verde, Angosturra, Absinth si suc de lamaie si o Maria Teresa venita sa aline durerile de cap date de job. Cocktail-ul e un amestec interesant de arome pe care nu-l mai intalnesti in alta parte : lichior de nuca de cocos, wyborowa, fernet si menta. Toate cocktail-urile de mai sus costa 17 ron. Daca va plac fantanile, nu cu apa vie ci cu absinth, ati nimerit unde trebuia. Nu vorbim aici de tasnitori din cele ordinare intalnite la tot pasul prin Bucuresti. Aici fantanile mici argintate sunt aduse pe masa daca cereti absint simplu cu lingurita si zahar flambat. Un Sazerac e 17 ron iar un Pernod curacao 12 ron. In meniu puteti gasi un sortiment impresionant de bere, cum nu mai gasiti prin multe baruri din Bucuresti. Mentionez aici La Trappe, Newcastle Brown si Kostritzer si va las pe voi sa le descoperiti pe celelalte. Colectia de vinuri este si ea impresionanta. Vinul se savureaza cel mai bine pe balconul Absintheriei cu o singura masa de doua persoane. Asta e locul din care Lipscanii se vad cel mai bine.