ANSVSA: Peste o tonă de carne de miel nu va mai ajunge pe tarabe, înainte de Paște Autoritatea Națională Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a raportat descoperirea unei cantități considerabile de carne de miel transportată fără acte legale, la punctul de intrare în Capitală. Evenimentul s-a petrecut în dimineața zilei de 16 aprilie 2025, cu patru zile înainte de Paște. O tonă de carne de miel, confiscată de ANSVSA înainte de Paște Pe Bulevardul Iuliu Maniu, la capătul autostrăzii A1, inspectorii ANSVSA, împreună cu polițiștii din cadrul Poliției Municipiului București, au oprit un autovehicul care transporta peste o tonă de carcase de miel, fără documente de proveniență și fără marcaj sanitar-veterinar. Intervenția autorităților a fost rapidă, iar întreaga cantitate de carne a fost direcționată către o unitate specializată pentru neutralizare. Persoana implicată a fost sancționată contravențional, conform prevederilor legale. Citește și: Drob de miel – rețeta tradițională de Paște La ce să fie atenți consumatorii ANSVSA îndeamnă românii să fie vigilenți în această perioadă. „Achiziționați produse alimentare doar din unități autorizate, care funcționează sub control sanitar-veterinar!”, se arată în comunicatul oficial. Inspectorii sanitar-veterinari derulează, în această perioadă, verificări stricte în trafic, având ca prioritate prevenirea riscurilor pentru siguranța alimentelor. ANSVSA atrage atenția că „nicio abatere de la cadrul legal nu va fi acceptată!” Citește și: Când se vopsesc ouăle de Paște Chiar dacă mulți se feresc de carnea de miel, fie din cauza aromei sale specifice, fie din convingerea că este dificil de preparat, cu câteva trucuri simple aceasta poate deveni o experiență culinară savuroasă. În plus, carnea de miel este o sursă importantă de nutrienți, bogată în minerale esențiale pentru sănătate, fiind o alegere potrivită pentru o alimentație echilibrată. Sursa foto: ANSVSA Distribuie articolul pe: