Cum faci pâinea Ezekiel sau „Pâinea lui Dumnezeu”. Sursa foto facebook Cum faci pâinea Ezekiel sau „Pâinea lui Dumnezeu”? Vă prezentăm rețeta cu care Dr. Mihail Pautov promite sațietate, sănătate și gust autentic. Într-o lume în care rafturile magazinelor abundă în pâini procesate, pline de zahăr și ingrediente rafinate, un tip de pâine iese în evidență atât prin compoziția sa unică, cât și prin beneficiile oferite. Este vorba despre pâinea Ezekiel, cunoscută și sub numele de „pâinea germinată” sau chiar „pâinea lui Dumnezeu”. Această pâine specială, ale cărei origini se regăsesc într-un verset biblic din Cartea lui Ezechiel, a fost redescoperită de Dr. Mihail Pautov. Acesta îi laudă calitățile nutriționale și împărtășește rețeta completă celor care doresc să facă alegeri mai bune pentru sănătate. Ce face pâinea Ezekiel atât de diferită? Rețeta doctorului Mihail Pautov. sursa foto Facebook Spre deosebire de pâinile albe clasice, pâinea Ezekiel este preparată dintr-o combinație de cereale integrale și leguminoase care au fost lăsate să germineze. Acest proces de germinare eliberează nutrienții din semințe, crescând valoarea lor nutritivă și reducând încărcătura glicemică a produsului final. Pe lista ingredientelor se regăsesc patru tipuri de cereale: – grâu, orz, mei și grâul spelta – alături de două leguminoase: mazăre galbenă și linte (atât roșie, cât și verde). Grâul spelta, o cereală antică redescoperită în ultimele decenii, este apreciat pentru conținutul său bogat în proteine și minerale, dar și pentru faptul că este mai ușor de digerat decât grâul modern. Cum faci pâinea Ezekiel, pas cu pas Pentru a prepara acasă pâinea Ezekiel, este nevoie de răbdare și ingrediente de calitate. Toate cerealele și leguminoasele trebuie mai întâi puse la încolțit timp de 7 zile. Este un proces care declanșează eliberarea enzimelor și transformarea amidonului în energie pentru germeni. Asta duce la un conținut mai redus de zahăr. După ce au germinat, semințele se transformă în făină. Se amestecă apoi făina de grâu spelta, de mei și făina integrală, împreună cu leguminoasele germinate, apă și drojdie (sau maia naturală). Aluatul se lasă la dospit o oră, apoi se coace aproximativ 45 de minute. Rezultatul? O pâine densă, nutritivă și extrem de gustoasă. Citește și: Ce se întâmplă dacă mănânci pâine mucegăită Beneficii demonstrate ale pâinii lui Dumnezeu Pâinea Ezekiel este considerată una dintre cele mai sănătoase variante disponibile pe piață. Nu conține zahăr adăugat, are un impact glicemic redus și un conținut bogat de fibre și proteine. Este recomandată nu doar în curele de slăbire, ci și pentru persoanele care suferă de diabet sau au probleme de reglare a glicemiei. De asemenea, conține mai puține grăsimi decât pâinea tradițională și susține buna funcționare a ficatului. Dr. Mihail Pautov subliniază că această pâine poate fi inclusă cu încredere într-o dietă echilibrată. Este o opțiune ideală pentru cei care doresc să mănânce sănătos fără să renunțe la gust. Citește și: Cea mai sănătoasă pâine – nu conține deloc făină Distribuie articolul pe: