Cozonacul roz care a împărțit Facebook-ul: ”Oribil, nu aș mânca așa ceva / Când nu ajungi la struguri, spui că sunt acri”

|Andreea Nicole |
Cozonacul roz care a împărțit Facebook-ul: ”Oribil, nu aș mânca așa ceva / Când nu ajungi la struguri, spui că sunt acri”

Cozonacul roz care a împărțit Facebook-ul. sursa foto facebook Ella Cooking

Cozonacul roz, cu zmeură și fistic, al Ellei Cooking a încins spiritele online: „Nici bine nu am postat, că au și început criticile”.

O rețetă reinterpretată de cozonac, cu un twist neașteptat – „cozonacul pufos cu zmeură în aluat umplut cu migdale și fistic” – a aprins rețelele de socializare. A împărțit publicul în două tabere: cei care aplaudă inovația și cei care rămân fideli tradiției.

Preparatul inedit, propus de vloggerul culinar Ella Cooking, a atras rapid atenția internauților. Dar nu toți au fost încântați de abordarea nonconformistă. În ciuda aspectului spectaculos, reacțiile au fost polarizate, iar unii au fost deranjați chiar de culoarea rozalie a cozonacului.

Cozonacul roz care a împărțit Facebook-ul

Cozonacul roz care a împărțit Facebook-ul. sursa foto facebook Ella Cooking
Cozonacul roz care a împărțit Facebook-ul. sursa foto facebook Ella Cooking

Ella a răspuns cu calm și sinceritate valului de comentarii negative:

„Nici bine nu am postat acești cozonaci că au și apărut jignirile. Să nu cumva în online să ai ideile tale că imediat sar pe tine ‘oribil, nu aș mânca așa ceva, habar nu ai, mai buni cei tradiționali’. Mi se pare urât să nu susținem și alte idei, mai este vorba și de gust, noi arome, noi mirosuri. Nu înțeleg de ce trebuie jignire, am luat o rețetă simplă de cozonac și am făcut cum am vrut eu, nu v-am obligat să mâncați din el.”

Comentariile au continuat în același ton:

Cozonacul roz care a împărțit Facebook-ul. sursa foto facebook Ella Cooking
Cozonacul roz care a împărțit Facebook-ul. sursa foto facebook Ella Cooking

„Dragă Ella, nu sunt răutăcioasă dar chiar nu-mi place culoarea aceasta la cozonac. Poate pentru alte preparate aș folosi-o, dar pentru mine cozonacul trebuie să aibă culoarea gălbuie de la gălbenușuri de ouă de la țară. E doar părerea și gustul meu, sper să nu te deranjeze, să ai spor la toate”, i-a scris o utilizatoare.

Altă gospodină a comentat simplu: „Culoarea aceasta nu este pentru cozonac.”

„Vă urmăresc, vă apreciez, dar cu culoarea cozonacului ați dat în bară. E părerea mea”, a fost o altă reacție.

Criticile au continuat:

„Ba chiar nici nu arată a cozonac. Aveți rețete foarte bune, ușor de pregătit și foarte gustoase. Dar așa zisul cozonac, cu culoarea roză… dezgustător. Îmi cer scuze.”

Iar un alt internaut a concluzionat ironic: „Păi numai a cozonaci nu arată! Bine de reclamă, fie și rea, este ok! Tu ești frumoasă, cozonaci’s ca …”

Cozonacul roz care a împărțit Facebook-ul. sursa foto facebook Ella Cooking
Cozonacul roz care a împărțit Facebook-ul. sursa foto facebook Ella Cooking

Pe de altă parte, susținătorii creativității au reacționat prompt și au încurajat-o pe Ella:

„Felicitări pentru felul cum arată, de gust nici nu îndrăznesc să zic! Bravooo! Răutățile nu le băgați în seamă! La cine nu face plăcere postarea, să meargă mai departe.”

O altă persoană a scris: „Eu nu mănânc cozonac dar pe aceștia i-aș devora, doar pentru culoare.”

Un mesaj plin de susținere a venit și de la o gospodină cu simțul umorului:

„Felicitări. Eu sigur aș mânca. Și nu băga în seamă gura lumii, oricum nu poate fi astupată decât cu pământ. Era o vorbă care spunea: ‘proști, da’ mulți’.”

Iar cineva a încheiat poetic: „Când nu ajungi la struguri, spui că sunt acri… Lăsați astfel de persoane să spună ce vor… nu merită să dați importanță! Felicitări pentru idee!”

Citește și: Cozonacul traditional cu nuca preferat de Carmen Bruma

Cum se face „cozonacul roz pufos cu zmeură”

Ella Cooking a dezvăluit și rețeta acestui preparat neobișnuit:

Ingrediente pentru maia:

  • 50 g maia, 200 g făină, 200 ml apă

Pentru aluat:

  • 1 kg făină (plus 200 g pentru pregătire), 200 ml lapte călduț, 100 g unt, 400 g piure de zmeură, coajă de lămâie și portocală, un strop de sare, vanilie, cinci gălbenușuri de ou, 150-200 g zahăr (după gust)

Pentru piureul de zmeură:

  • 500 g zmeură, 100 g zahăr, 100 ml apă

Pentru umplutură:

  • 100 g migdale coapte, 5 linguri pastă de fistic și extra rahatul de ciocolată.

Citește și: Afla parerea doctorului Mencinicopschi despre cozonac!

Distribuie articolul pe: