Cele mai bune sucuri de băut dimineața

|Andreea Nicole |
Cele mai bune sucuri de băut dimineața

Cele mai bune sucuri de băut dimineața. sursa foto pexels.com. sursa foto pexels.com

Cele mai bune sucuri de băut dimineața? Probabil ai auzit informații variate despre ele și despre stoarcerea fructelor sau legumelor în general. Nu recomandăm consumul exclusiv de sucuri în locul meselor și nici ca ele să fie sursa principală prin care ne menținem sănătatea.

Adăugarea sucurilor într-o alimentație deja echilibrată este o modalitate excelentă de a beneficia imediat de o mulțime de antioxidanți puternici.

Cele mai bune sucuri de băut dimineața

Mai jos, îți prezint cele mai bune sucuri pentru a-ți începe dimineața cum trebuie și de ce merită incluse în rutina ta de dimineață.

Suc de țelină

Suc de țelină. sursa foto pexels.com
Suc de țelină. sursa foto: shutterstock

Cel mai bun lucru la sucul de țelină este că ajută la curățarea ficatului, care poate fi încărcat din cauza stilului nostru de viață plin de toxine. Reține totuși că are foarte puține calorii, așa că cel mai bine este să-l bei la 15–30 de minute după ce te trezești, urmat la scurt timp de o masă.

Suc de sfeclă roșie

Suc de sfeclă roșie. sursa foto pexels.com
Suc de sfeclă roșie. sursa foto: pexels.com

Primul lucru la care mă gândesc când vine vorba de sucul de sfeclă este culoarea lui. Gândește-te: dacă e atât de frumos la exterior, imaginează-ți ce efecte poate avea în interior. La fel ca sucul de țelină, ajută la detoxifierea ficatului. Sfecla conține betaină, o substanță care stimulează funcționarea ficatului. Și asta este doar unul dintre beneficiile lui. Atenție însă, pentru că pătează ușor – curăță rapid orice urmă.

Suc de pepene roșu

Suc de pepene roșu. sursa foto pexels.com
Suc de pepene roșu. sursa foto: shutterstock

Când mă gândesc la pepene roșu, mă gândesc automat la cât de răcoritor este. Și chiar așa este – foarte hidratant. Mai este și bogat în vitaminele C și A, care aduc beneficii imunității și au un efect puternic inclusiv asupra celulelor pielii. O cană de suc de pepene are doar 70 de calorii, dar poate crește glicemia. Consumă o mână de nuci înainte sau după și vei obține toate beneficiile.

Suc verde

Suc verde. sursa foto pexels.com
Suc verde. sursa foto pexels.com

Tradițional, sucul verde este considerat cel mai popular dintre toate sucurile. Este un amestec de alimente verzi extrem de nutritive, ușor de absorbit. Totuși, există multe avantaje și în stoarcerea unui singur fruct sau legumă. Ingredientele variază, dar sucul verde conține de obicei: kale/spanac, pătrunjel, măr, lămâie, castravete și țelină. Dacă ești la început, ia-o ușor. Poate fi dificil ca stomacul să digere și să absoarbă o cantitate mare de nutrienți deodată, ceea ce poate provoca unele reacții neplăcute. Odată ce te obișnuiești, vei adora energia, efectele anti-îmbătrânire și beneficiile digestive ale acestui suc.

Suc de portocală, morcov și turmeric

Suc de portocale, morcovi și turmeric. sursa foto pexels.com
Suc de portocale, morcovi și turmeric. sursa foto: shutterstock

Pe lângă faptul că este absolut delicios, acest amestec puternic este extraordinar pentru o mulțime de lucruri. În primul rând, susține sistemul imunitar. Dacă simți că urmează să te îmbolnăvești, acest suc îți poate activa rapid metabolismul. Turmericul este un condiment bun pentru combaterea inflamației, iar sub formă de suc îl poți folosi imediat. Este greu de consumat singur, așa că recomandăm combinarea cu alte ingrediente puternice. Datorită portocalei, acest suc poate crește glicemia (cu excepția cazului în care îl bei sub formă de shot), așa că ideal este să îl combini cu o sursă de grăsimi sănătoase.

Citește și: Sucul de aloe vera ajută la slăbit?

Suc de lămâie cu ghimbir

Suc de lămâie și ghimbir. sursa foto pexels.com
Suc de lămâie și ghimbir. sursa foto pexels.com

Este mereu o idee bună să combini lămâia cu ghimbirul. Ambele au arome intense, dar împreună creează o băutură ușor de savurat, fie că e ceai, fie că e suc. Este o alegere minunată pentru rutina de dimineață datorită efectului de curățare și a beneficiilor digestive. Este și o altă opțiune excelentă împotriva inflamației. Poți să-l bei cald sau rece, înaointe să te ia răceala (reduce simptomele și stimulează imunitatea).

Poți să le folosești zilnic, dar nu ca înlocuitor pentru mâncare și nu în cantități mari, potrivit poosh.com. Trebuie să le incluzi pe lângă alimentație!

Citește și: 4 sucuri naturale care previn si trateaza anemia

Distribuie articolul pe: